İyi lise ile kötü lise arasındaki fark nedir?

Genellikle ortam kötüleşiyor.

Ortam kötüleşir, eğitim kalitesi düşer.

Arkadaslarin dediği gibi ortam değişir en başta. Ortamınız kötü olursa ister istemez sizde çevreye benzemeye başlarsınız. Bana göre iyi lise ve kötü lise arasıdaki en büyük farktır.

Tanıdığım ne kadar "iyi aile çocuğu" varsa gittiğim sözde vasat liseye toplanmıştı. O an köpek gibi pişman oldum çalışıp iyi bir liseye gitmediğime ama iş işten de geçmişti maalesef.

Benim ablam meslek lisesinden mezun fakat İstanbul Üni kazandı. Bende meslek liseliyim ve kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Ortam kötüleşir fakat hiç bir şeye bulaşmazsan kendi halinde takılırsan bence idare edersin. Bende öyle yapıyorum. Hani sınıfın sessiz çocuğu vardır ya işte tam o olmalısın sadece düzgün insanlarla arkadaşlık kurmalısın. Böyle hayat olur mu diyenler olacak fakat başarılı olmak istiyorsan bunlara dikkat etmelisin bence.

410-420 puanlı liselerde ortam nasıl olur?

Yine fena olmaz hocam. Bende 440 puanlık liseye gitmiştim yine ortam iyi yani. Ama şunu unutmayın illaki sınıfta boş elemanlar olacak istesenizde istemesenizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…