İyi lise ile kötü lise arasındaki fark nedir?

Abartıldığı kadar kötü değil. Önemli olan da gideceğiniz üniversite ve hatta düşük puanlı liseye gitmeniz, OBP açısından iyi olabilir. OBP kasarsınız.

Doğru hocam fakat iyi lisede bu sayı azdır kötü lisede ise çoktur.
Hocam kötü çevre dediğim herkese bulaşan ve tembel olan elemanlar, bunların çoğu benim sınıfımda var.

Tabii ki her lisede kötü çevre vardır ama kötü liselerde daha çok var.
Yani eğitim seviyesi olarak arada bir fark var ama bu dağlar kadar bir fark değil.Ayrıca sizin karakteriniz ya da ruh haliniz bulunduğunuz çevreye göre değişirse siz önceden hazırsınız.Bana kızmayın ama durum böyle.

Güzel fen lisesi veya yüksek puanlı Anadolu lisesine giden arkadaşımda var en dusuk puanlilara giden de var eğitim neredeyse aynı sadece öğrenciler değişiyor.

Okulun sağladığı imkanlar (kulüp aktiviteleri , spor salonu , etkinlikler vb.) ve sosyal çevre dışında neredeyse farkı yoktur kaldı ki en iyi okullarda bile keko tipler vardır oluyor illa 1-2 kişi . Öğretmek isteyen ve öğrenciye eğitim katan bir öğretmen varsa bu en dandik lisede de olsa bir şeyler öğreniyorsun . Anadolu'dan mesleğe geçtim ve bu verdiğim en iyi karardı şuan mühendislik okuyorsam okuldaki matematik ve kimya hocam sayesinde her şey öğreten hocalarda bitiyor . Bir okulun popüler olması imkanlarıyladır , desteklense popüler dediğimiz okulları geçebilecek çok lise var.

@Zeitnotun Supu, bir ekleme de ben yapayım: Meslek lisesinde M.T.O.K imkanınız da oluyor, bunu da göz ardı etmeyin.

@Zeitnotun Supu, bir ekleme de ben yapayım: Meslek lisesinde M.T.O.K imkanınız da oluyor, bunu da göz ardı etmeyin.
Hocam evet , bende Mtok ile okuyorum bölümümü meslek liseleri için büyük avantaj . Celal Bayar'dayım , tutturan birisi Gazi , Marmara ve Karadeniz Teknik'e gidebilir . Şuan tekrar seçme imkanım olsa Gazi'ye gitmek isterdim.

410-420 puanlı liselerde ortam nasıl olur?
Hocam onda da illa pisliği vardır ama ondan da en önemlisi okulun konumu neresi eğer serserilerin semtindeyseniz yine kötüdür hocam semt yer olarakta seçmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…