Bilgisayar mühendisliği için; ODTÜ ile 100k içindeki bir üniversiteyi kıyaslasak nasıl olur? Bir öğrenci o 100k içindeki hakkını vererek iyi yerlere gelebilir mi? Örnek olarak Düzce üniversitesi olsun.
Ayrıca oradaki akademisyenin bilgi düzeyi nasıl olur?
Mesela P&G sadece Boğaziçi mezunu alıyor. Bu gibi farklar var, network farkı var ODTÜ'de dandik bölüm okumak diğerlerinde yüksek lisans yapmandan çok daha iyi olabilir. Bu birçok şeye göre değişir, amacını ve hedefini iyi belirle.
"Hoca kalitesi" doğru bir tabir değil. Üniversitelerin mantığı ilkokul ile aynı değil. Uzmanlaşmak istediğin alana göre hocaların durumuna bakarsın, torbadan seçerek vermiyorlar profesör ünvanını.
Ortamı pek kastetmiyorum. Tarih bölümünden mezun olup gelen hocaları kast etmiyorum. Lisans, yüksek lisans ve doktorasını PC mühendisliği yapan bir hocayı sormak istedim.
Hoca, öğrenci, ortam, imkanlar, diploma değeri... her şey çok fark eder. Tabii en sonunda her şey kendi çabanda bitiyor. ODTÜ'yü kazandıktan sonra derslere gitmediği için iki yıldır derslerini geçemeyen arkadaşım var.
Dediğim gibi hoca kalitesini pek bilemem, kötü üniversitelerde olup eğitim düzeyi kat kat daha iyi olan hocalar da var. Gidilmek istenen üniversitenin hocalarına internet üzerinden bir bakılmalı üniversite sayfasından.