İyzico ödeme yöntemi kullanarak tek kişiyle web sitesi yapılabilir mi?

morue

Decapat
Daha fazla  
Bir e-ticaret sitesi yapacağım. Yapıldıktan sonra aktif olarak kullanılacak. Sorunsuz bir şekilde bunu tek başıma yapabilir miyim yoksa bu siteyi yaparken ekstra güvenlik için bir şeyler yapmam lazım mı? Yaparsam sorunsuz şekilde çalışması için nasıl bir yol haritası izlemeliyim? İlk kez gerçek hayatta aktif olarak kullanılacak bir site yapacağım. Daha önce okulda yine web siteleri yapmıştık proje için ama onlar aktif olarak kullanılmadığı için ve ödeme içeren sayfalar olmadığı için tam bilmiyorum.

Kendi başına yapabilirsin güvenlik için birşeyler yapmam lazımdan kastın ne anlayamadım çünkü kodları yine gizleyecek olanda sen olacaksın. Zaten Cloudflare website taramalarına engel oluyor otomatikmen ama kolay bypasslanıyor bir captcha atarsın bir daha zor tararlar. Haftada bir Captcha kurallarını güncelliyorlar. Tabi adam akıllı korumada yapman gerekebilir. Adam akıllı kodlamayı biliyorsan zaten kodları gizlemeyi de bilirsin. Hayal gücün neyi istiyorsa onu yapabilirsin. Chatgpt gibi yapay zekalardan destek alabilrisin. Özellikle DeepSeek bu konuda çok başarılı şahsen takıldığım yerlede yardım alıyorum.

Ödeme hazırlayacağım web sitesi üzerinden olacağı için insanları kart bilgilerinin vs. güvenliğinden bahsettim. Yani herhangi bir bilgi çalınması olayı olmaması için.

AI desteği ile elbette yapabilirsin. Yol haritanı iyi belirlemen gerekiyor tek kişi olduğun için. Kart bilgilerini ödeme altyapısı sağlayıcın tutmuyor ise veritabanı şifrelemesini de yapmalısın. Kazanç sağlıyorsan vergi muhabbetlerin de olacak. Ayrıca kullanıcı verileri için hem kullanım koşulları hem de KVKK aydınlatma metinlerini hazırlaman gerekir.

Peki İyzico'yu kullandığım zaman bu kart bilgilerinin korunmasını benim mi yapmam lazım? Yoksa herhangi bir işlem yapmama gerek yok mu bu konuda ? Birde vergilendirme işlemleriyle ilgili benim bir şey yapmama gerek var mı yoksa siteyi kullanacak kişi mi ilgilenmeli ?

Güvenlikten endişen var ise bankaların veya iyzico gibi aracı firmaların ortak ödeme sayfaları var kart bilgilerini kendi arayüzlerine girdirerek işlem yapabiliyorsun onu kullan.

Vergilendirme işlemi ise banka/iyzico sisteminin açıldığı firma kiminse o ilgilenecek sattığı mal veya hizmete fatura kesmesi lazım.

Peki siteye üye olan kişilerin bilgilerinin güvenliğini nasıl sağlayabilirim?
Bilgi güvenliği olayı kapsamlı bir durum. En uç nokta olarak şifreleme kullanabilirsin.

Bu linkte sqlserver ile alakalı şifreleme dökümanlarına bakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı