İyzico parayı iade etmek için IBAN istiyor

Zehn

Decapat
Daha fazla  
İyzico'ya para yatırırken referans numarasını girmeyi unuttum o yüzden para hesabıma gelmedi. Bende desteğe yazdım benden IBAN numarası istediler para iadesi için. IBAN'ımın olmadığını söyledim ama hala ısrarla IBAN istiyorlar. Neden parayı direkt hesaba yatıramıyorlar?

Bazı markalarda iban zorunluluktur kimlik belirlemek için. Yapacak bir şey yok.

İyzico'ya referanssız gönderdiğiniz paranın iadesi için IBAN istenmesinin üç ana nedeni var:
  1. Eksik Referans:Paranız, referans numarası olmadığı için İyzico sisteminde eşleşemedi ve "askıda" kaldı.
  2. Yasal Zorunluluk:İyzico, kara para aklamayı önleme (AML) gibi yasal düzenlemeler gereği, parayı doğrulanmış bir hesaba iade etmek zorunda. IBAN bu doğrulamayı sağlar
  3. Güvenlik:İyzico, iadeyi güvenli ve izlenebilir bir şekilde yapmak için IBAN kullanır.

Bazı markalarda iban zorunluluktur kimlik belirlemek için. Yapacak bir şey yok.
İyzico'nun destek mailiyle birlikte İyzico'nun harcama itirazıyla ilgili mailine de mail atmıştım. Destek maili IBAN istedi ama diğer attığım mailden sonra hesabıma yatırmışlar parayı direkt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…