İzmir Kavram bilgisayar programcılığı bölümü nasıldır?

ququleta

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Abra A7 V15.2 (rtx 4050, i7 12500h, 16gb ram, 512gb m2)
Şu anda lise son sınıfım. Bilişim öğrencisiyim. 5-6 yaşlarımdan beridir de PC başındayım. Teknik anlamdada kasa toplayacak, format atacak, driver yükleyecek kadar bilgim var. Yazılım yapmayı kod yazmayı bir şeyler üretmeyi sevende birisiyim. Hayalim bu mesleği okumak ve uzmanlaşmak. İzmir kavram meslek yüksek okulunda 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumak istiyorum (puanlar yüzünden). İleride uzmanlaşmak istediğim siber güvenlik bölümü. İleride DGS sınavı ile bilgisayar mühendisliğine geçerim diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? özel üniversitede bilgisayar programcılığı okumak mantıklı mı? Bana ne kadar bilgi sağlar?

İstediğim üniversite:

Son düzenleme:
DGS ile bölüm değiştirseniz bile bölüm derslerine uyum sağlayabilecek misiniz o daha önemli. Üniversite dersleri liseye benzemiyor maalesef.

DGS ile bölüm değiştirseniz bile bölüm derslerine uyum sağlayabilecek misiniz o daha önemli. Üniversite dersleri liseye benzemiyor maalesef.

Çalışırsam neden olmasın ki hocam?

Eğer kapasiteniz olmadığını düşünürseniz DGS işine bulaşmayın derim. Bir de 2 yıllık bölüm diplomasıyla hayal kurmak pek mantıklı değil. Bunu 4 yıl Bilgisayar Programcılığı bölümüyle boşu boşuna cebelleşmiş birisi olarak söylüyorum.

Hem çalıştım, hem araya pandemi girdi vs. derken bütün düzen alt üst oldu. Ve okulumdaki hocalar ve sistem de berbattı. 4 sene bomboş bir çaba gösterdim ve en sonunda da okulu tamamen bıraktım. İşimde gücümde kafam rahat hayatımı devam ettiriyorum. Ha sana bölümü okuma demiyorum ama okumuş olanlara kesinlikle sor.

Eğer bu bölümü tercih edersen notlarını kesinlikle ortalamanın çok üstünde tut. Eğer DGS düşünüyorsan eğitimi basit okulları tercih et. Örneğin bizim 1. dönemde gördüğümüz dersleri başka arkadaşım başka okulda 3. dönemde temelini alıyordu. Haliyle dönem sonu notu DGS ortalamasını daha iyi etkiledi.

4 yıllık bölüme geçtiğin zaman ve iş hayatında da kendini sürekli ama sürekli geliştirmen ve diğer insanlardan bir adım öne geçmen gerekecek çünkü artık mid level yazılımcı açığı bile kapandı denebilir.

Not: Bu bölümle akalası olmayan kişilerden akıl almamanı tavsiye ederim. Ben acı şekilde tecrübe ettim.

Eğer kapasiteniz olmadığını düşünürseniz DGS işine bulaşmayın derim. Bir de 2 yıllık bölüm diplomasıyla hayal kurmak pek mantıklı değil. Bunu 4 yıl bilgisayar programcılığı bölümüyle boşu boşuna cebelleşmiş birisi olarak söylüyorum.

Hem çalıştım, hem araya pandemi girdi vs. derken bütün düzen alt üst oldu. Ve okulumdaki hocalar ve sistem de berbattı. 4 sene bomboş bir çaba gösterdim ve en sonunda da okulu tamamen bıraktım. İşimde gücümde kafam rahat hayatımı devam ettiriyorum. Ha sana bölümü okuma demiyorum ama okumuş olanlara kesinlikle sor.

Eğer bu bölümü tercih edersen notlarını kesinlikle ortalamanın çok üstünde tut. Eğer DGS düşünüyorsan eğitimi basit okulları tercih et. Örneğin bizim 1. dönemde gördüğümüz dersleri başka arkadaşım başka okulda 3. dönemde temelini alıyordu. Haliyle dönem sonu notu DGS ortalamasını daha iyi etkiledi.

4 yıllık bölüme geçtiğin zaman ve iş hayatında da kendini sürekli ama sürekli geliştirmen ve diğer insanlardan bir adım öne geçmen gerekecek çünkü artık mid level yazılımcı açığı bile kapandı denebilir.

Not: Bu bölümle akalası olmayan kişilerden akıl almamanı tavsiye ederim. Ben acı şekilde tecrübe ettim.

Çok fazla yazı, makale, tavsiye vs. her şeyi okudum dinledim fakat okumadan denemeden olmayacak gibi. Birisi olur diyor. Birisi yok diyor. En iyisi yaşayarak deneyim kazanmak. Başka türlü işin içinden çıkılmayacak çünkü. Yazın için teşekkür ederim.

Eğer kapasiteniz olmadığını düşünürseniz DGS işine bulaşmayın derim. Bir de 2 yıllık bölüm diplomasıyla hayal kurmak pek mantıklı değil. Bunu 4 yıl bilgisayar programcılığı bölümüyle boşu boşuna cebelleşmiş birisi olarak söylüyorum.

Şu an yaptığın iş bilgisayar üstüne mi? Hangi bölümde? Hangi pozisyonda çalışıyorsun?

Merhaba. Eğer elektrik veya elektroniğe ilginiz varsa Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu veya Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulunda Elektronik Teknolojisi veya Elektrik bölümü okumak biraz daha mantıklı olabilir. Örgün bölümün yanı sıra sınavsız 2. üniversite uygulamasıyla Açık Öğretimde (Atatürk AÖF, Anadolu AÖF veya İstanbul AUZEF) Bilgisayar Programcılığı okumak mümkündür.
Özellikle Kavram Meslek Yüksekokulunda %25 burslu Bilgisayar Programcılığı okumak yerine Açık Öğretimde (Atatürk AÖF, Anadolu AÖF veya İstanbul AUZEF) Bilgisayar Programcılığı okumak biraz daha mantıklı duruyor.

Şu an yaptığın iş bilgisayar üstüne mi? Hangi bölümde? Hangi pozisyonda çalışıyorsun?
Baba tekstilci ben de teksil sektöründe çalışıyorum. Bilgisayar ile yapıyorum işimi. Fakat yazılım ile uzaktan yakından alakası yok tabii ki. Baskı işleri yapıyorum bu sebeple vektörel çizim yapmak için Illustrator ve Corel kullanıyorum. Makinelerle iletişim kurmak için kullandığım farklı birkaç program da var.

Okulu okuyup okumamak tamamen senin kararın olacak. Ama şunu iyi bil ne yaparsan yap, ister çalış istersen de oku ama herkes 3 saat uğraşıyorsa sen 6 saat uğraş, çalış ki herkesten farkın olsun. Akıllıca ve çokça çalışırsan parayı da başarıyı da çok kolay elde edersin. Ben çalışmanın önemini çok geç anladım. Şimdi kardeşlerimi çalıştırıyorum. Maalesef benim zamanımda beni çalışmaya iteleyecek kimse yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı