Eğer kapasiteniz olmadığını düşünürseniz DGS işine bulaşmayın derim. Bir de 2 yıllık bölüm diplomasıyla hayal kurmak pek mantıklı değil. Bunu 4 yıl bilgisayar programcılığı bölümüyle boşu boşuna cebelleşmiş birisi olarak söylüyorum.
Hem çalıştım, hem araya pandemi girdi vs. derken bütün düzen alt üst oldu. Ve okulumdaki hocalar ve sistem de berbattı. 4 sene bomboş bir çaba gösterdim ve en sonunda da okulu tamamen bıraktım. İşimde gücümde kafam rahat hayatımı devam ettiriyorum. Ha sana bölümü okuma demiyorum ama okumuş olanlara kesinlikle sor.
Eğer bu bölümü tercih edersen notlarını kesinlikle ortalamanın çok üstünde tut. Eğer DGS düşünüyorsan eğitimi basit okulları tercih et. Örneğin bizim 1. dönemde gördüğümüz dersleri başka arkadaşım başka okulda 3. dönemde temelini alıyordu. Haliyle dönem sonu notu DGS ortalamasını daha iyi etkiledi.
4 yıllık bölüme geçtiğin zaman ve iş hayatında da kendini sürekli ama sürekli geliştirmen ve diğer insanlardan bir adım öne geçmen gerekecek çünkü artık mid level yazılımcı açığı bile kapandı denebilir.
Not: Bu bölümle akalası olmayan kişilerden akıl almamanı tavsiye ederim. Ben acı şekilde tecrübe ettim.