İzmir'de başıboş sokak köpeği fazla mı?

333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru Tam Bir Technopat'sınız! İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz!
Makaleler
65
İzmir'e gittiğimde, neredeyse her sokakta köpek vardı. Konak civarında neredeyse her yerde vardı. Karşıyaka belki biraz daha düzgündür diyerek oraya gittim. Orada da fazlaydı. İzmir'de başıboş sokak köpeği gerçekten fazla mı? Yoksa tesadüfen bana mı denk geldi? Türkiye'nin her ilinde, başıboş sokak köpeği var. Bunun farkındayım da sanki İzmir'de 2-3 kat daha fazla gibi geldi.

Fazla mı derken ne kadar fazla mı? Göreceli bir durum bu. Güvenli sokaklar için soruyorsan fazla kelimesi yetersiz kalıyor. Sokakta bakımsız ve kötü durumda yaşayan köpek görmeyi seven, çoğalmalarını isteyen grup için çok azlar.

Fazla ne kelime ya, fazla o it sürüleri için az kalır. Arkadaşlarımın kaldığı gültepe gibi yerlerde bazı mahallelere girmek bile zormuş köpeklerden dolayı, insanlar çocuklarını o tip köpeğin fazla olduğu mahallelere ekmek almak için bile göndermiyormuş. Bunların tatlı olduğunu düşünen ve beslemeye devam eden sözde "hayvan hakları savunucuları" gibi insanlara ceza verilmediği sürece düzelmez de bu durum.

@Crucible Knight, son yorumunuzda haklısınız. Yoldaki esnafın birisine sokak köpeği fazla değil mi diye sormuştum. Dayı sabah sabah nutuk çekmişti. Dört ayaklılardan değil, iki ayaklılardan korkacaksın yeğenim dedi ve tartışmayı uzatmadım.
@Kambur_Kaplumba, her sokakta görünce şaşırmıştım. Neredeyse her sokakta var. Karşıyaka İzmir'in biraz daha elit semti galiba. Orada olmaz diye düşündüm de orası da aynı, fark yok.

Kendim de aslında izmirin elit diyebileceğim bir yerinde ikamet ediyorum ancak burda da hiçbir fark yok, aynı köpek aynı saçma sapan nedenlerden köpek besleyen insanlar ve aynı şekilde hiçbir önlem alınmaması.

Günün birinde bu sefer gerçekten çok kötü bir olay yaşanıcak diye korkuyorum, şuan haberini bulamadım ama gene bu gibi bir olay yüzünden bir adam petshop önünde o petshopun beslediği iddia edilen bir köpeği vurdu. (Ne anlamda vurdu dediğimi anlamışsınızdır)

Hem böyle olaylar yaşanmaması hemde insan sağlığı için bir an önce ya toplatılmalılar ya da bunları besleyenlere ceza verilmeli. Bu iş artık "yazıktır Allah yaratmış hayvanı besleyelim" kafasını geçti.

İzmir'in nezih semtlerinden birinde yaşıyorum ve İzmir'in ilçelerine kadar ayak basmış biriyim diğer şehirleri bilmiyorum ama çok fazlalar gerçekten. Sokakta kedi, köpek seven insanlar da çok fazla bi aralar özellikle dikkat ediyordum. Bu arada deniz kenarında falan ben de seviyorum arada yürüyüş boyunca korumam oluyor. Ama sanayi bölgelerinde falan hem aşırı çoğalmışlar hem de grup olarak saldırganlar. (Ege Üni.'de köpeklerden korkan öğrenciler için güvenlik butonları bile var basıyorsun 30 sn. içinde güvenlik görevlisi geliyor yanına.)

@Darkinnes, Türkiye'nin en iyi şehirlerinden birisi olabilecekken şu an gözümde Türkiye'nin en kötü şehri maalesef. Belediyeciliği berbat, sokak köpeği fazla.

Kaç kere saldırıya uğradım sokak köpekleri yüzünden elbette oyun oynamak isteyen köpekler ve saldırmak isteyen köpekleri ayırt edebiliyorum sürü halinde saldırıyorlar.

Türkiye'nin en iyi şehirlerinden birisi olabilecekken şu an gözümde Türkiye'nin en kötü şehri maalesef. Belediyeciliği berbat, sokak köpeği fazla.
Doğma büyüme İzmirliyim, üniversite zamanındaki 5 yıl hariç hep İzmir'de yaşadım. Hep diyorum şehir olarak İzmir iyi değil, iyi yaşam kalitesi sunan sadece birkaç yer var o kadar. Sahilden yerine göre sadece 1-2 kilometre içeri girdiğinde herhangi bir Anadolu şehrinden hiçbir farkı yok. Trafik sorunu var, körfez kirliliği sorunu var, göçmen sorunu var, birkaç ilçe hariç belediyecilik sorunu var, plansız yerleşim sorunu var. Olmayan sorunu yok ki.

İzmir'i güzel yapan şehrin kendisi değil, 1-2 saatte ulaşılabilen sahil kasabaları.

Son düzenleme:
Diger sehirlere gore bayagi cok var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…