Custom ROM J4-J400F LineageOS 20 Kurulumu GSI

Önceden konu açmıştım daha önce rehber vb. bulamadığım için kendim oluşturmak istedim. Performans olarak stock oneui 2'den çok daha seri ve pil dostu görünüyor. Hata olarak ön kamera flaşı ve ses kısıklığı dışında bir sorunla karşılaşmadım. Ses sorununu magisk ile rootlarsanız viper4 ile çözebiliyorsunuz.

İlk olarak Odin ile TWRP kurmalıyız. Link : Download TWRP for j4lte

-Ardından Full Wipe yapmamız gerekiyor ama Data bölümü formatlanmadığı için format biçimini değiştereceğiz. Advanced Wipe kısmından Data bölümünü ext3'e sonra tekrar ext4'e biçimlendirerek Data'ya ulaşabiliyoruz. Recovery reboot atıp hata almadan full wipe yapıyoruz.

-Gsi imajını System İmage olarak flashladıktan sonra son adımımız kalıyor. Link : https://sourceforge.net/projects/andyyan-gsi/files/lineage-20-td/

-En son Disable Dm Verity zipini flashlayarak depolamadaki şifrelemeyi kaldırmamız gerekiyor yoksa bootlopta kalır cihaz boot etmez. : Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt_11.02.2020.zip
Not : Eğer magisk veya isteğe bağlı başka bir zip flashlayacaksanız Disable Dm Verity zipinden önce flashlayın yoksa yine bootlopta kalıyor.

Eklemeyi unutmuşum güç tuşu ile uykuya alabiliyor ama güç tuşu ile uyandıramıyoruz. Home tuşu ile uyanıyor cihaz. @dondurmamgaymak hala cihazı kullanıyorsanız deneyebilirsiniz hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…