J7 2015 Telefonun şarjı aniden bitip kapanıyor

Ahmet08

Hectopat
Daha fazla  
Telefon %100 sarj oluyor (eskisinden daha uzun bir sürede) normal şekilde kullanıyorum. Ta ki %30 civarlarına gelene kadar, o civarlarda telefon kapanıyor ve sürekli tekrar tekrar Samsung yazısının gözüktüğü açılış ekranına kadar kapanıp açılıyor. Bataryayı çıkartık geri taktıktan sonra açılmıyor telefon. Sarj'a takıyorum ondan sonra açılıyor ve sarj yüzdesi %0 oluyor. Aynı vakitte telefonum %40 doluluk ile sarjdayken kullandığım sırada (Max 2 dk olmuştur kullanmaya başlayalı) telefon kapandı ve açıldığında sarj yüzdesi %100 olmuştu. Sonra aletten çıkardım kullanmaya başladım sarj %60 civarlarındayken telefon yine kapandı ve ilk anlattığım gibi açıldığında %'si 0'dı. Çözümü nedir? Sorun bataryada mı yoksa telefonda mıdır? Bunu söylemeniz bile bana yeter. (Galaxy J7 2015, J700F)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gibi durumlar doğrudan pil ölümüne işaret. Yani en kolay ve mantıklı çözümü pil değişimi maalesef.

Şişme gibi bir durumu varsa pilin dikkat edin, daha da şiştiği taktirde ekrana ve diğer parçalara zarar verebiliyor.

Telefonunuz 5 seneyi doldurmuş. Telefon pilleri 3-4 sene sonrasında şarj tutma yeteneği ve verebildiği güç azalır. Pile kalibrasyon yapmak çözüm olabilir. Soğuk yerde yaşıyorsanız ondanda olabilir. Ama genelde pil değişimi tek çözümdür.

Dostum senin telefonun doğrudan batarya işi bitmiş. Güzel orijinal bataryasını alıp takarsan telefon şarjı eski haline döner, aman dikkat telefonu bataryası şiştiyse hemen değiştir.

Piliniz artık ömrünü bitirmiş. Kalibrasyon yazılımı ile en azından gerçek % değerine alırsınız ama çabuk tükenmesine engel olamassınız.

Bataryamı 1 yıl önce değiştirdim zaten başka bir forumda da kalibrasyon yapın dediler yaptım ama birşey değişmedi.Bataryamda çok az bir şişme var.yüksek ihtimal vaktim olduğunda servise götüreceğim.Yada direk batarya değisitiririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…