Vitos Scaletta

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle okuyan herkese iyi günler. 27 Kasım tarihinde uzun bir araştırmanın ardından büyük bir heves ile ilk kanal içi kulaklığım olacak olan (şimdiye kadar sadece Life Q10 ve BT 520 kullandım.) Jabra Elite 8 active kulaklığımı Amazon Prime'dan 3.400 TL'ye aldım. Ses seviyesi, kulaktaki sağlam duruşu, ses kalitesi vs gibi şeylerin hepsinden muazzam memnunum. Tek sorunu kulaklıkta felaket bir dip ses sorunu var. Life Q10 da da bu problem vardı ama kulakla sürücünün arasında bir miktar mesafe olduğu için alt frekansları bu kadar hissettirmiyordu.
Özellikle kısık sesle müzik dilerken film ya da video seyrederken ANC açık ya da kapalı hiç fark etmez çok rahatsız edici bir dip ses var. Mesela videoda ses olmayan bir kısımda ses gelmiyor ama sesli kısım gelince ses (özellikle kısık seste ise) sürekli bir tısss sesi geliyor. Sorun telefonumdamı diye birkaç telefonla denedim hepsinde aynı sonuçla karşılaştım (POCO F5, S23 FE vs). Jabra desteğe iki kere yazdım hala cevap vermediler. Artık canıma tak etti bir çözüm bulamazsam iade edip yeni bir kulaklık almaya karar verdim.

Benim kulağım yandan bakınca bir tık düz duruyor yani kulaklığın güvende durabileceği bir çukuru yok. Bu yüzden kulaklığın şekli benim için bir problem. Jabra kulaklıklar benim kulağımda çok sağlam duruyor AirPods 2 Pro da duruyor. Ama ikisi de en küçük pedlerle kullanınca duruyor. Bu bilgilere dayanarak şu an düşündüğüm kulaklıklar:
Samsung Galaxy Buds 3 Pro ve 2 Pro.
Nothing Ear'a ve ear 2
Anker soundclore Liberty 4 ve 4 Pro.
Şeklinden dolayı pek hoş bakmasamda:
Beats Studio Buds.

Tavsiyelerinizi bekliyorum dip ses sorunu olmaması, ses kalitesi, eğer kulağımda durmaz ise iade edebilme hakkım ve batarya süresi benim için çok önemli.

Son düzenleme:
Kulaklığı sıfırlama, yeniden eşleme gibi çözümleri denediğini varsayıyorum, genelde o sorunlar kalıcı oluyor. Emin olmak için destekten cevap gelmesini bekleyebilirsin, ya da yabancı desteğine yazarsan kesin cevap verirler.
Öneri için de telefon modelini ve bütçeni yazman lazım.

Kulaklığı sıfırlama, yeniden eşleme gibi çözümleri denediğini varsayıyorum, genelde o sorunlar kalıcı oluyor. Emin olmak için destekten cevap gelmesini bekleyebilirsin, ya da yabancı desteğine yazarsan kesin cevap verirler.

Telefonum POCO F5 bütçe 6 bin civarına kadar esneyebilir. Bir kablosuz kulaklığa o kadar para yığmanın mantıklı olduğunu pek düşünmüyorum ama elden de bir şey gelmez.

Saçma sapan bir sistem yapmışlar desteğe ülke belirterek sadece kendi sitesi üzerinden yazabiliyorum. Başka bir iletişim yolu veya garanti başvuru bulamadım maalesef.

Son düzenleme:
Telefonum POCO F5 bütçe 6 bin civarına kadar esneyebilir. Bir kablosuz kulaklığa o kadar para yığmanın mantıklı olduğunu pek düşünmüyorum ama elden de bir şey gelmez.

Saçma sapan bir sistem yapmışlar desteğe ülke belirterek sadece kendi sitesi üzerinden yazabiliyorum. Başka bir iletişim yolu veya garanti başvuru bulamadım maalesef.

Anladım, saçmaymış evet.
İki tane model önereyim hangisi bütçene uygun gelirse onu alırsın.

1.'si 3400TL'ye benim de kullandığım Liberty 4. basit bir ekolayzır ayarlaması yapmadan kullanılamayacak bir kulaklık ama ekolayzırdan sonra piyasadaki ses kalitesi en iyi 10 kulaklıktan birisi oluyor. Mikrofonu da çok iyi, ANC performansı ortalama.

2.'si 5300TL'ye Türkiye'ye 1 ay önce falan gelen, piyasadaki en iyi kulaklıklardan birisi olan Nothing Ear 2024. almışken uzun ömürlü olsun dersen fiyatına göre müthiş model.

İkisinde de konfor sorunu yaşayacağını sanmam, küçük modeller.

Anladım, saçmaymış evet.

1.'si 3400TL'ye benim de kullandığım Liberty 4. basit bir ekolayzır ayarlaması yapmadan kullanılamayacak bir kulaklık ama ekolayzırdan sonra piyasadaki ses kalitesi en iyi 10 kulaklıktan birisi oluyor. Mikrofonu da çok iyi, ANC performansı ortalama.

2.'si 5300TL'ye Türkiye'ye 1 ay önce falan gelen, piyasadaki en iyi kulaklıklardan birisi olan Nothing Ear 2024. almışken uzun ömürlü olsun dersen fiyatına göre müthiş model.

Sonunda Twitter üzerinden Jabra ile iletişim kurabildim. Muhtemelen incelemek için alacaklardır. Ama bu sorunu çözebilecekler mi ya da bir sorun bütün kulaklıklarındamı var emin değilim. Amazon'un iade süresi 29 Aralıkta doluyor. Bu yüzden endişe verici.

Anladım, saçmaymış evet.

Liberty 4 Pro için ne düşünüyorsunuz hocam?

Anladım, saçmaymış evet.

Nothing'in pil süresi 4 saat civarı belirtilmiş hatta bazı kullanıcılar 4 saatin altına düştüğünden bahsetimişler. 6K 6.5K arasına kadar para önemli değer mi değmez mi demem. Bu paranın alabileceği en iyi TWS'leri bana sıralayabilir misiniz size zahmet. Genellikle rap özellikle de kayra dinliyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Sonunda Twitter üzerinden Jabra ile iletişim kurabildim. Muhtemelen incelemek için alacaklardır. Ama bu sorunu çözebilecekler mi ya da bir sorun bütün kulaklıklarındamı var emin değilim. Amazon'un iade süresi 29 Aralıkta doluyor. Bu yüzden endişe verici.

Liberty 4 Pro için ne düşünüyorsunuz hocam?

Nothing'in pil süresi 4 saat civarı belirtilmiş hatta bazı kullanıcılar 4 saatin altına düştüğünden bahsetimişler. 6K 6.5k arasına kadar para önemli değer mi değmez mi demem. Bu paranın alabileceği en iyi TWS'leri bana sıralayabilir misiniz size zahmet. Genellikle rap özellikle de kayra dinliyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Aynı şeyi forumda başkası da söylemişti. Benim incelediğim güvenilir yabancı incelemelerin hepsi ANC ve LDAC açık haliyle 5 saat üstü pil verdiğini söylüyor. Biraz daha araştırma yapıp gün içinde tekrar yazarım.
Liberty 4 Pro da fiyatına göre güzel ama Nothing Ear 2024 varken başka hiçbir kulaklık alınmaz bu bütçede. Gerçekten çok iyi bir model.

Aynı şeyi forumda başkası da söylemişti. Benim incelediğim güvenilir yabancı incelemelerin hepsi ANC ve LDAC açık haliyle 5 saat üstü pil verdiğini söylüyor. Biraz daha araştırma yapıp gün içinde tekrar yazarım.
Liberty 4 Pro da fiyatına göre güzel ama Nothing Ear 2024 varken başka hiçbir kulaklık alınmaz bu bütçede. Gerçekten çok iyi bir model.
Tamam hocam bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı