Jackson JS22 alınır mı?

kryjang

Decapat
Daha fazla  
Jackson JS11 düşünüyordum. Fakat JS11 de 22 perde olması farklı bir alternatif aramama sebep oldu, JS22 24 perde fakat duyduğuma göre akort kaçırma vs. gibi sorunları var. JS22 önerir misiniz ya da farklı bir alternatif gitar ne önerirsiniz? Bu arada ağırlıklı olarak metal çalmak istiyorum.

Jackson JS11 de, diğeri de akort kaçırmaz. Buna sebep olabilecek bir şey yok gitarlarda. Onu idda edenler burgulara tel sarmayı bilmiyordur. Gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz.

Bir gitarın 24 perde olmasının size hiç bir katkısı yoktur. Avantaj değildir.
Aksine 24 perde nedeni ile sap gövdede köprü le manyetiklerin arasındaki boşluğu daraltır ve penalamayı güç hale getirir. Bunun yanında, daha aşağıda konumlanmış neck manyetiği nedeni ile tondan feragat etmenize neden olur. 24 Perdeli gitarın sadece en alt E telinde 1 aralık fazlanız vardır oraya zaten eliniz girmez ki; kullanacağınız bir alan değildir.
Çok ihtiyacınız olursa 22 perdeli gitar ile de + 1 notaya bend yaparak 24. perdenin sesini alabilisiniz.

Peki sonuç olarak JS22 mi önerirsiniz? JS11 mi? Ya da farklı bir alternatif? Şahsen JS22'nin görünümü daha hoşuma gitti.

İkisi de perde sayısı ve dizaynı / rengi dışında aynı gitar. Hangisi hoşunuza gittiyse onu alın.

Akort kaçırma problemi onu nasıl değerlendirdiğinize göre değişebilecek bir konu eğer kast ettiğiniz bend başına bir akort kaçırma ise bir sorun olduğu aşikar fakat eğer gitar 1-2 gün kadar sürede akort kaçırıyor ise kimine göre problem, kimine göre normaldir.

Şimdi gitara gelirsek ben genel olarak malzeme kalitesini, işçiliklerini çok beğenmiyorum (ucuz gitarların hepsi böyle doğal olarak) eğer bir barda, sahnede, cafede çıkıp grubunuz ile çalmayı düşünüyorsanız kesinlikle daha iyi bir gitar düşünmenizi öneririm (ki bunun için daha fazla pound gerekir) fakat. Yeni başlayan biriyseniz, evde ufak tefek coverlar yapmak istiyorsanız bu gitar gayet iyidir. Daha iyisine zaten gerek yoktur.

21 perde 22 perde olayı ise tamamiyle sizin tercihiniz şahsen ben yıllardır gitar alırken bu konuya çok dikkat etmiyorum sadece 24 olmamasına dikkat ediyorum (perdeleri küçük parmaklarım sığmıyor) ki belki sizin için daha küçük olması daha iyi olabilir bu deneme yanılma yöntemi ile edilecek bir konu bu yüzden şimdilik bunu umursamayın zaten 24 perde bir gitardan elde edilecek notalardan sadece 2 tane notayı 22 perde bir gitardan elde edemiyorsunuz ki bu konuda bendleri kullanabilirsiniz yani o 2 perdenin eksikliğini duymazsınız.

Çok teşekkür ederim. Bu arada komik bir soru olacak ama gitarı beyaz almam telleri görmemi engeller mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…