Jacksonun King V Floyd Rose alınır mı?

Cyned

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Jacksonun King V Floyd Rose serisini almayı düşünmekteyim ve birkaç forumda gezindiğimde markayı ve modeli bayağı gömdüklerini gördüm, cidden o kadar kötü müdür? İnsanların çoğu ucuz Floyd rose gitarlarin 1-2 senede kullanılmaz olacağını ve çok sorun çıkaracağını söylemiş, bu yüzden biraz çekindim. Sizce alınabilir bir gitar mı?

@Single_factor hocam bi el atarsan sevinirim

Son düzenleme:
Gömülecek bir şey yok o gitarda. Gayet iyi bir gitar. Muhtemelen gitar ile çok alakası olmayan insanlar tarafından yapılan egolu yorumlardır onlar. Bir çok gitarda daha adamlar burguya tel sarmayı bilmiyor, sonra akord kaçırıyor diye sallıyorlar. Şu forumda "cızırtı" - "gürültü" diye açılan başlıkların %95 inin boş olması gibi...

Beğendiyseniz alın. Sadece şeklinden dolayı kucağınızda tutmanız zor olur, V ucundan birini bacaklarınızın arasına almanız gerekiyor otururken o da sandalyede zor, yarım oturacaksınız.

1-2 senede kullanılmaz falan olmaz. İyi sallamışlar. Floydrose meselesi her gitardaki gibi. Oynar köprüler yeni başlıyorsanız tavsiye edilmez. Öğrenmenizi tuşenizi sabote ederler. Vaktinizi alırlar. Ama sabitlemenin yolları var.

Hocam açıkçası aklımda Floyd rose almak bile yoktu fakat sabit köprülü modellerin renkleri hiç içime yatmadı. Tabii doğal olarak çalıma ve kalitesine önem verdiğim kadar renk ve görünüşününde güzel olmasını istiyorum bu yüzden Floyd roselu modellere bakarken 1-2 rengini çok sevdim fakat Floyd roseu muhtemelen kullanmayacağım bile üstüne 2 bin fazladan vereceğim, yani biraz arada kaldım siz ne diyorsunuz?

@Single_factor

Son düzenleme:
V kasa ergonomisi zor bir gitar ama bazı kişilerin kanı o gitara kaynıyor. Alacalsanız zaten bu külfetin bilincinde olacaksınız. Diğer modeldeki tune-o matic köprü tipini ben de sevmiyorum. Kullanmayacaksanız sabitleyin ve üst kilitleri açın. Gereği kalmayacak. Eğer hiç kullanmayacaksanız bir ara metal olan üst eşiği de Kemik bir köprü ile değiştirin tavsiyemdir. Metalik tınıdan kurtulursunuz.

Beğendiyseniz alın gayet hoş bir gitar.

Hocam demek istediğim adam gibi kullanmayacağım bir tremoloya renginden dolayı 2 bin daha fazla verilir mi?

Hocam biraz baktım bu köprüyü kilitleme olayına mantıklı geldi genel olarak sanırsam gitarın arkasındaki kısma tahta parçası sıkıştırılarak yapılıyor uzun vadede herhangi bir zararı var mıdır ve çıkarttıktan hemen sonra yeniden kullanabilir miyim Floyd roseu.

@Single_factor

Köprüye 2 bin fazla vermek diye bakmayın. Model öyle.
Yöntemlerden biri ve en masrafsızı. Hiç bir zararı yok. Çıkardığınız parçaları kaybetmeyin yeter. İstediğiniz zaman tekrar eski haline getirebiliyorsunuz.

Hocam konudan alakasız ama bir tanede ses kartı alacağım aklımda behringer ur mk2 modeli var sizce nasıldır ve insanlar focusrite scarlett serisinide baya övüyor siz ne diyorsunuz

@Single_factor

Hocam konudan alakasız ama bir tanede ses kartı alacağım aklımda behringer ur mk2 modeli var sizce nasıldır ve insanlar focusrite scarlett serisinide baya övüyor siz ne diyorsunuz

@Single_factor

Focusrite başta işleme kalitesi ve diğer tüm spectlerde, piyasanın en kötü kartı. Steinberg UR22 alın. Focusrite dan 3 kat daha performanslıdır. Behringeri konuşmaya değmez. İş görür mü? Görür elbette.

Bu arada neden ses kartı alacaksınız?

Hocam normalde Blackstar ID Core V3 20W amfim var fakat tonlarını nedense bir türlü sevemiyorum ve ne dışarıda ne de başka bir yerde kullanıyorum bu yüzden daha pratik bir şeyler arıyorum zaten odam büyük sayılmaz küçük olması işime gelir. Bir de ne yalan söyleyeyim internetteki pluginler ve Guitar Rig ve Amplitube gibi uygulamardaki tonlar beni bayağı etkiledi, aynı zamanda evde kendi başıma cover ve farklı şeyler kaydetmekte istiyorum. @Single_factor

O amfi değil esasında zaten bir ses kartı + dijital işlemcili prossesör. Üstünde speaker olması onu amfi yapmıyor.
Eğer onun tonu sizi memnun etmiyorsa, ses kartı da etmez. Üstelik daha basit de değildir.

Ton beklentisi tecrübe ile alaklı bir şeydir. ( ton beklemek te hatalı bir cümle, kendinizin ürettiğiniz bir şey çünkü) Nasıl ton üreteceğinizi bilmeniz, tecrübe etmiş olmanız lazım. Patch ler ile , presetler ile ulaşabileceğiniz bir sonuç olmaz.

Ne kadar süredir elektrogitar çalıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…