Jahrein "Atatürk'ü sevmeyenlere boydan gireyim" dediği için ifadeye çağırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son bir mesaj daha yazıp konuyu takipten çıkacağım. Şu anda Atatürk'ü sevmek zorunda değilsiniz ama saymak zorundasınız dedik diye bize bir Türk değilsiniz demediğiniz kaldı. Radikal islamcılar gibi 2 gün sonra bu adam Atatürk'ü sevmiyor diye adamı öldürürsünüz. Saygı farklı şeydir sevgi farklı şeydir. Ben sevmediğim düşmana bile saygı duyarım benimle iyi savaşıyor hakkını veriyor diye. Atam zamanında bu ülkeyi bizler için kurtarmış. Saygı duymak zorundayız. Yaptıkları bizim için şereftir. Ama yaptığı politikalardan ya da başka şeylerden dolayı Atatürk'ü sevmeyenler olabilir. Saygı duyduğu sürece sıkıntı yok. Atatürk sizin böyle insanlara kendisini zorla sevdirdiğini görse size acırdı. Atatürk yaptıkları ile saygı duyulmak zorunda. Sevilmek zorunda değil. Bu arada bu kadar konuştum diye beni Atatürk düşmanı bellemeyin Atatürk'ü içten sevebilen birisiyimdir.

Arkadasim Dunya'da Ataturk'u ayni kefeye koyabilecegin baska bir lider yok. Abraham Lincoln ile kralice ile senin bu dedigin ile bambaska bir sey. Burada seveceksin diye bir seyden bahsedilmiyor. Eger sevmiyorsan zaten bu ulkenin tarihini okumamisin, Ataturk'u arastirmamissin, gercekleri gormemissin diyoruz. Ulkeyi sifirdan kuran - kurtaran bir insan, tum hayatini buna adamis duzgun bir evlilik hayati hatta oz cocugu bile yok. Vatan ile ilgilenmekten bunlara vakit bulamamis. Kendini feda etmis bir kisiden bahsediyoruz. Icerisinde biraz vatan sevgisi barindiran insan zaten bunlari arastirdigi an o sevgi otomatik olarak olusur. Buradaki sevgiden kasit senin bir arkadasini veya kadini sevmen degil. Deger veren, saygi gosteren sevgiden kast ediyoruz. E sen zaten bu sevgiyi Ataturk'e karsi gostermiyorsan, bir yerlerde yanlis yapmissin demektir. Suycu, buycu, oncu denilen tum kavramlar ve ideolejilerin uzerindedir Ataturk. Ataturk'u sevmiyorsan saygi da gostermezsin zaten. Illa bir yerlerde ona hakaret etmene gerek yok.

Diyorum ya içinde bir gram vatan sevgisi minnet duygusu varsa Atatürk'ü zaten otomatik olarak sevmiş oluyorsun neden bu sevgi sen ve senin gibileri rahatsız ediyor onu anlamadım?

Beni zorla adamlara Atatürk'ü sevdirmeniz rahatsız ediyor.

Her iki taraf da bağnaz. Kendi doğrularınızı illa karşı tarafa empoze etmeye çalışıyor. Kimseye görüşlerinizi benimsetmeyin. Birini kimseye ne sevdirebilirsiniz ne de nefret ettirebilirsiniz.

Atatürk büyük lider olmasına rağmen...

Kilit cümle; yaptığı politikalardan ya da başka şeylerden dolayı Atatürk'ü sevmeyenler olabilir.
Kendi ağzınla söylüyorsun. Atatürk ne yaptı, bana önce bunun cevabını ver bir. Ya da şöyle sorayım bir Türk olarak sen Atatürk'ü neden seviyorsun? Ben kimseye zorla sevecek demiyorum sevmeyen istediği şeriat ülkelerine gidebilir diyorum. Yoksa zamanında Yunan da sevmezdi Atatürk'ü. Gayet doğal bir şey, herifler bize karşı hayatlarının savaşını kaybettiler, sen olsan sever miydin ?

Bu milleti kurtaran adama saygısızlık yapmak affedilmez. Ha, sevmesi gerekmiyor ama saygısızlık yapılmamalı. Jaho burada yanlış söylemiş. "Atatürk'e saygısızlık yapana..." demesi daha doğru olurmuş.

İlk defa bir sözüne katılıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…