Jak çoğaltıcı çalışmıyor

yiitEy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
| MSI H610M-G PRO DDR4 | MSI GEFORCE RTX 3050 VENTUS 2X 8 GB OC EDITION | Intel Core i3 12100F 3.30GHz | XPG Gammix D10 8GBx2 3200MHz | Kioxia Exceria Plus G2 500 GB NVMe M.2 SSD | Hitachi 500 GB HDD | Powerboost VK-P15B 600W 80+ 4x120mm ARGB Fan ATX Kasa |

| Acer NITRO 5 | Nvidia GTX 1050 3 GB | Intel Core i5 9300H 2.4GHz | 8 GB 2666MHz | NVMe M.2 256 GB SSD | Fujitsu 256 GB HDD |
Meslek
Öğrenci
Merhaba benim laptopumda 1 adet jak takma soketi var, kulaklığımın ise 2 adet jakı var (kulaklık, mikrofon). Laptopumda kulaklığı ve mikrofonunu kullanmak için evin yakınındaki bir bilgisayarcıdan jak çoğaltıcı aldım. Çoğaltıcıya uygun bir şekilde kulaklığın jaklarını taktım ve laptopuma bağladım ama kulaklık çalışıyor mikrofon çalışmıyor. Bunu düzeltebilir miyim veya gidip iademi etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim laptopumda 1 adet jak takma soketi var, kulaklığımın ise 2 adet jakı var (kulaklık, mikrofon). Laptopumda kulaklığı ve mikrofonunu kullanmak için evin yakınındaki bir bilgisayarcıdan jak çoğaltıcı aldım. Çoğaltıcıya uygun bir şekilde kulaklığın jaklarını taktım ve laptopuma bağladım ama kulaklık çalışıyor mikrofon çalışmıyor. Bunu düzeltebilir miyim veya gidip iademi etmeliyim?

İade et bence bana da olmuştu üşenmiştim kalmıştı öyle.

Hocam, bence değiştirin. Emin olmak için bir de telefon ile deneyin.

Tek jak girişli bir kulaklığın varsa takıp kontrol et eğer ses geliyorsa aldığın çoğaltıcıyı iade et. Yani bilgisayardaki girişin sağlam olduğundan emin ol. Normalde bu cihazlar direk çalışması lazım. Altı üstü içerideki girişi 2 farklı hat ile bölüyor.

Tek jaklı telefon kulaklığının mikrofonu da kulaklığı da laptopta çalışıyor ama kafa üstü kulaklığımı çoğaltıcıya takıyorum çoğaltıcıyı da laptopa takıyorum mikrofon çalışmıyor kulaklık çalışıyor

Tek jak girişli bir kulaklığın varsa takıp kontrol et eğer ses geliyorsa aldığın çoğaltıcıyı iade et. Yani bilgisayardaki girişin sağlam olduğundan emin ol. Normalde bu cihazlar direk çalışması lazım. Altı üstü içerideki girişi 2 farklı hat ile bölüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı