Jak girişlerine takılan mikrofonlar çalışmıyor

Daha fazla  
İki adet oyuncu kulaklığı satın aldım, bunlardan birisi Razer BlackShark V2 X ve HyperX Cloud Core DTS, Razer'i ikinci el aldım ve bilgisayara taktım fakat mikrofon çalışmadı. Mikrofon problemimi çözebilmek için kulaklığı aldıktan sonra Razer Seiren mini aldım ve o USB girişli, hala da aktif olarak onu kullanıyorum. Bir yıl boyunca bu durum böyle devam etti ve en sonunda Razer BlackShark V2 X bozuldu.

Ben de yeni bir kulaklık olarak HyperX Cloud Core DTS almaya karar verdim ve şu anda onu kullanıyorum, elime de ulaştı. Jak girişini tekrar taktım, bu sefer mikrofonun da problemsiz bir şekilde çalışmasını umut ediyordum fakat büyük bir hayal kırıklığına uğradım, ön veya arka jaka taksam dahi mikrofon çalışmadı. Mikrofon takılı olarak görünüyor fakat hiçbir şekilde ses almıyor. Anakartım Gigabyte B450M K ve henüz ikinci yılında. Bu mikrofon girişini nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İki adet oyuncu kulaklığı satın aldım, bunlardan birisi Razer BlackShark V2 X ve HyperX Cloud Core DTS, Razer'i ikinci el aldım ve bilgisayara taktım fakat mikrofon çalışmadı. Mikrofon problemimi çözebilmek için kulaklığı aldıktan sonra Razer Seiren mini aldım ve o USB girişli, hala da aktif olarak onu kullanıyorum. Bir yıl boyunca bu durum böyle devam etti ve en sonunda Razer BlackShark V2 X bozuldu.

Ben de yeni bir kulaklık olarak HyperX Cloud Core DTS almaya karar verdim ve şu anda onu kullanıyorum, elime de ulaştı. Jak girişini tekrar taktım, bu sefer mikrofonun da problemsiz bir şekilde çalışmasını umut ediyordum fakat büyük bir hayal kırıklığına uğradım, ön veya arka jaka taksam dahi mikrofon çalışmadı. Mikrofon takılı olarak görünüyor fakat hiçbir şekilde ses almıyor. Anakartım Gigabyte B450M K ve henüz ikinci yılında. Bu mikrofon girişini nasıl düzeltebilirim?

Hocam jak soketleri 2 çizgi algılar, kulaklığın jakında 3 çizgi var ise mikrofonu algılamaz. Çift jak mı bu denediklerin, yoksa benim dediğim gibi tek 3 çizgili mi?

Hocam jak soketleri 2 çizgi algılar, kulaklığın jakında 3 çizgi var ise mikrofonu algılamaz. Çift jak mı bu denediklerin, yoksa benim dediğim gibi tek 3 çizgili mi?
Kulaklığın yanında verdiği splitterlarda iki çizgi var elbette. Artık anakartın arka jak girişlerinin bozuk olduğunu düşünmeye başlayacağım, garantisi de var aslında ama tüm bilgisayar parçalarını bir mikrofon için söküp garantiye göndermek istemiyorum açıkçası.

Bu dönemde dönüştürücü falan hiç denemedin mi?
Denedim, hatta aldığım ürünü aşağıya bırakıyorum. Vatan'dan bunun gibi ama 2 tane jak girişi isteyen ses kartı da denedim, Razer'in splitteriyle o iki girişe de kulaklık ve mikrofonu bağladım ama yine de fayda etmedi. İşte ben bu yüzden dolayı Razer Blackshark'dan şüphelenmiştim, o bozuktur anakartımın jak girişleri bozuk değildir demiştim ama HyperX'da da bu olunca, bilemiyorum artık. Realtek driverlarımda en günceli zaten, anakartın kendi sitesinden.

İkinci aldığım o ses kartı da olmayınca Vatan'a geri iade için gitmiştim ve ürünü vermiştim ama geri para iadesi alamadım. :D Zaten 150 lira bir şeydi ama keşke iade etmeseydim de şimdi HyperX'da denerdim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı