Jak Ucu Kasanın İçinde Kaldı

irfnkrky

Hectopat
Daha fazla  
3 bölmeli jakın en uç kısmındaki parça kasanın içinde kaldı ve bilgisayarım tek hoparlörden ses vermiyor. Çözümlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer jackın da uç kısmını kes, öyle tak. İçeride bütünleşmiş olur ve çalışır. (!)
Ters çevir, iyice bir çalkala. Ekran kartının takılı olduğundan emin ol. (!)
Nasıl yapacak bilmiyorum ama system.32'yi silmek iyi düzeltiyormuş. (!)

Şaka bir yana, gerçekten çözümü merak ettim. Çözümü bekliyorum.

Son düzenleme:
619wwqNvkSL._SL1500_.jpg
İşaretli kısımdan mı bahsediyorsun? Eğer öyleyse merak ettim doğrusu.

Arka port ise işin zor. Ön port ise kasayı açıp jak yuvasını iğne ya da çuvaldız gibi bir şeyle kurcalaman gerekiyor. Zarar verebilir diyorsan kürdan veya çöp şiş de olur.

proskit-1pk-105t-cimbiz-11000-14-O.jpg
Şöyle elektronikçilerin kullandığı ince cımbız işe yarayabilir.

"Ters çevirip sallamak" da belki işe yarayabilir. Zarar görebilecek donanımları söktükten sonra tabi. Fazla sarsmadan, nazik bir şekilde.

Şu jak uçları metal galiba değil mi? Öyleyse basit bir mıknatıs ile çekilebilir. Eğer o kadar ince mıknatıs bulamam dersen 3.5 mm yuvasına girebilen bir çiviye bakır teli iyice sarıp tellerin ucuna pil bağlayabilirsin. Bobin etkisinden manyetik alan oluşur ve mıknatıs etkisi yapar.

Eki Görüntüle 237588
İşaretli kısımdan mı bahsediyorsun? Eğer öyleyse merak ettim doğrusu.

Arka port ise işin zor. Ön port ise kasayı açıp jak yuvasını iğne ya da çuvaldız gibi bir şeyle kurcalaman gerekiyor. Zarar verebilir diyorsan kürdan veya çöp şiş de olur.

Eki Görüntüle 237589
Şöyle elektronikçilerin kullandığı ince cımbız işe yarayabilir.

"Ters çevirip sallamak" da belki işe yarayabilir. Zarar görebilecek donanımları söktükten sonra tabi. Fazla sarsmadan, nazik bir şekilde.
Evet o işaretli olan kısım ve arka port maalesef.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı