James Donkey 007 vs Zowie EC-1A

burakoruk

Kilopat
Makaleler
4
Arkadaşlar 200-250 TL fiyat aralığında bir fare almak istiyorum. Kullandığım ekipmanlarda beyaz renk takıntım var. Bu iki farenin de beyaz rengi çok hoşuma gitti. İki ürüne de bakacak olursak:

James Donkeyin modüler olması benim için bir artı. Ellerim büyük. Bugüne kadar kullanıp da "işte bu" dediğim hiçbir fare olmadı. Bunun modüler yapısı sayesinde fareyi elime uygun bir yapıya kavuşturabileceğimi düşünüyorum. Fakat kimsenin bu fareyi şiddetle önerdiğini görmedim. Bu noktada kafamı kurcalıyor.

Zowie ise daha önce pek duymadığım fakat özellikle sosyal içerisinde sıklıkla önerildiğini gördüğüm bir fare. Sade ve şık tasarımıyla oldukça hoşuma gitti.

Velhasıl kelam bu iki fare arasında kaldım. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? Ya da bu bütçede önerebileceğiniz (beyaz renk olması tercihim) kaliteli bir fare var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
JD önermiyorum. Zowie ise hiç kullanmadım ancak ergonomisiyle öne çıkan ürünler üretiyor. Fakat şöyle bir durum var ki Zowie kullanıcıların birçoğu faresini satıyor. O sebeple ben ona da çok sıcak bakmıyorum.

300 TL'ye Rival 310 var. Benim de almak gibi bir planım var ileride. Eğer alma şansınız varsa düşünülebilir. Yoksa HyperX Pulsefire'a bakabilirsiniz. İlla beyaz olacak diyorsanız da M65 Pro var ancak ergonomisini beğenmiyorum. Elime uymamıştı. Tabi herkesin eli ve tutuşu farklı olduğundan siz beğenebilirisniz.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Akif hocam JD ne için önerilmiyor? Sadece şekilden ibaret bir fare mi? Şimdiki faremden önce Bloody R8 kullanıyordum. Faremden çok memnundum ama şarjlı olduğu için bir süre sonra pil süresi kısalmaya başladı. Her gün şarj etmekten usandığım için kullanmayı bıraktım. Şimdi G102 kullanıyorum. Genel olarak memnunum ama bunun da tuş profili alçakta kalıyor. Parmaklarının yerleşiminde sıkıntı çekiyorum. Önerdiklerinize bakarak HyperX ve Rival 310 arasında kaldım diyebilirim. Biraz daha araştırıp kararımı ona göre vereceğim. Tekrar teşekkürler.

İnsanların kullanmadıkları cihazları kötülemesi artık her yerde gördüğümüz bir şey. Ben JD'nin klavyesini kullanıyorum yaklaşık 3 aydır, bunun 2 katı fiyattaki mekanik klavyeleri de kullandım uzun süre kalite olarak hiçbir fark yok hatta daha üstün diyebilirim. Zowie EC2-A kullanan biri olarak ben de satmak istiyorum faremi. Nedeni ise aşırı derecede terletiyor elimi bundan önce Rival 300 kullanıyordum onda hiç problem yaşamamıştım performans olarak alabileceğin en iyi fare ama üst kaplaması iyi değil birkaç ay kullandıktan sonra plastiği mat olan fare parıl parıl parlıyor. Tuş kalitesi de on numara dediğim gibi birde yazılım olmaması, aydınlatmanın da olmamasını insanı biraz yadırgatıyor. Mesela ben bunu satıp Razer Mamba T.E. alacağım sırf aydınlatması için belli bir bütçeye çıktığında farelerin performansları arasında çok uçurum olmuyor.

James Donkey Çin firması ve dandik anahtarlar kullanıyor. Kalite olarak da aşağıdır neden önerelim daha iyisi varken?

Rival 310 HyperX Pulsefire'a göre daha üst seviye bir faredir. Fiyatından da belli zaten. Ancak Pulsefire da gayet ihtiyaçları karşılayacak bir faredir. Önemli olan elinizde gösterdiği performans. Benim tercihim Rival 310'dan yana olurdu.

İnsanların kullanmadıkları cihazları kötülemesi artık her yerde gördüğümüz bir şey. Ben JD'nin klavyesini kullanıyorum yaklaşık 3 aydır, bunun 2 katı fiyattaki mekanik klavyeleri de kullandım uzun süre kalite olarak hiçbir fark yok hatta daha üstün diyebilirim. Zowie EC2-A kullanan biri olarak ben de satmak istiyorum faremi. Nedeni ise aşırı derecede terletiyor elimi bundan önce Rival 300 kullanıyordum onda hiç problem yaşamamıştım performans olarak alabileceğin en iyi fare ama üst kaplaması iyi değil birkaç ay kullandıktan sonra plastiği mat olan fare parıl parıl parlıyor. Tuş kalitesi de on numara dediğim gibi birde yazılım olmaması, aydınlatmanın da olmamasını insanı biraz yadırgatıyor. Mesela ben bunu satıp Razer Mamba T.E. alacağım sırf aydınlatması için belli bir bütçeye çıktığında farelerin performansları arasında çok uçurum olmuyor.
Aydınlatma benim için çok da önemli değil hocam. Yüksek meblağlar ödeyince kalite ve dayanıklılık olarak o paranın hakkını versin istiyorum. Öneriler arttıkça da insanın kafası daha da karışıyor tabi
James Donkey Çin firması ve dandik anahtarlar kullanıyor. Kalite olarak da aşağıdır neden önerelim daha iyisi varken?

Rival 310 HyperX Pulsefire'a göre daha üst seviye bir faredir. Fiyatından da belli zaten. Ancak Pulsefire da gayet ihtiyaçları karşılayacak bir faredir. Önemli olan elinizde gösterdiği performans. Benim tercihim Rival 310'dan yana olurdu.
Hocam bugüne kadar steelseries, razer hyperx gibi üst sınıf markaların ürünlerini herhangi bir teknomarkette deneyebilme imkanım hiç olmadı. En azından yaşadığım yerdeki firmalarda böyle bir teşhir durumu yok. Elime oturan fareyi bulmak da biraz zor oluyor. Siz rival 310u yakın zamanda alacaksınız anladığım kadarıyla. Aldıktan sonra kullanım deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı