James Donkey 712 kulaklık sorunları

Daha fazla  
Meslek
Mühendis
1597859731894.png 1597859770705.png

Merhaba, geçen Cuma İncehesap'ın Gaming Geceleri etkinliğinde 150 TL'ye aldığım James Donkey 712 geldi. Epey ucuz bir fiyattan yakaladığım için aldım yoksa kesinlikle almazdım. Geniş bir inceleme konusu değildir, buraya sadece sorunlarını yazacağım:

Fark ettiğim problemler:
  • Dip ses (cızırtı) sorunu. Kulaklık bilgisayara bağlı fakat ses çalmıyorken bile biraz dikkat kesilince net duyulabilen bir cızırtı, parazit, dip ses (artık ne deniyorsa) geliyor. Windows'tan sesi 0'a getirdiğimde bu ses %25 oranında azalıyor fakat kesinlikle sonlanmıyor. Windows sesini 100 yaptığımda herhangi bir artma-azalma olmuyor. Cihazın kablosunda bulunan kumandadan kulaklığın sesini en yüksek seviye ya da en düşük seviye yapsam da cızırtı sesine bir etkisi olmuyor. Ses çalmaya başladığında bu parazit sesi artıyor fakat çalan şeye odaklandığınız için bu sesi ayırt etmeniz imkansıza yakın. Bu cızırtı sesi kulaklığı çıkardığınızda bir süre beyninizde yankılanmaya devam ediyor ve baş ağrıtıyor. Açıkçası ben çok rahatsız oldum. USB'yi farklı portlara taktım, hatta başka cihazlarda denedim fakat değişen bir şey olmadı, dip cızırtı, parazit sesi hep var.
  • Cihazın USB'sini çıkarıp takınca ayarlar sıfırlanıyor. Kumanda üzerinden yaptığınız kulaklık ses ayarı, RGB modu ve mikrofon mute tuşu. Bu ayarlar sıfırlanıyor. USB'yi bilgisayara geri bağladığınızda kulaklık %100 en yüksek sesle başlayıp sizi hoplatıyor. Her çıkarış takışta ya da bilgisayarı kapatıp açışta ses ayarını tekrar yapmak gerek, çünkü ayarlar cihaza kaydolmuyor.
  • Kumandada yer alan üçgen 3D tuşu işlevsiz. Test etmeye çalıştım ama açıkçası hiçbir etkisini göremedim. Bilgisi olan varsa yazsın.
  • Mikrofon kalitesiz. Windows ve kulaklık sesi %50 civarındayken kulaklığın mikrofonu ile kaydettiğim ses kayıtlarını dinliyorum, ağzıma epey yaklaştırsam da ses hem boğuk hem volümü düşük.
  • Kafalığın sıkıp bir noktadan sonra rahatsızlık vermesi, ergonomi ve dışarıya çok ses vermesi olaylarına girmedim. Kişiden kişiye değişebilecek şeyler.

Birkaç saatlik deneyimle bahsedebileceklerim bunlar, farklı şeylerle karşılaşırsam eklerim. Epey ucuz bir fiyata geldiği için pek dert olmadı, belki tutar belki de elden çıkarırım. Sesi sona alıp hoparlör olarak bile kullanılabilir, şaşırtıcı şekilde güzel performans veriyor. Biliyorum bu forumda Gamepower, James Donkey gibi markalar önerilmiyor ama hazır elime geçmişken yazmak istedim.

James Donkey 712 ya da 710, 711 gibi daha alt modellerini kullanan arkadaşlar belirttiğim durumları deneyip aynı sorunların bulunup bulunmadığı yazarlarsa faydalı olur.

Son düzenleme:
@MESs¹¹ evet geçen hafta kampanya ile 149 TL'ye sattılar, 300 stok bir kaç dakika içinde tükendi:

1597861416121.png

711'de dip ses yok demişsin, detaylı test etmişsen ve gerçekten yoksa çok güzel, beni en çok rahatsız eden bu oldu. 711'in ses ayarlama kısmı kulaklığın kendisinde, dönen çarktan ayarlanıyor. 712'nin ses seviyesini hatırlamama ve ayarları sıfırlama probleminin kaynağı muhtemelen dijital kontrol kumandası ve tuşlu yapısı. Ayarı kaydedemediği için her çıkarış takışta varsayılan tanımlanmış ayarlar ile başlıyor.

Bende de 712 var sadece biraz rahatsız edici. Sol kulak kıkırdağımı ağrıtıyor 6 saat falan takınca. Bir süre geçti bir kaç kere yere düşürünce artık kulaklık cızırtı yapmaya başladı.

James yine eşekliğini konuşturmuş. Bu markaya bulaşılmaması gerektiğinin bir örneği daha.
Ben bunları yazdım ama değerlendirirken fiyatını göz önüne almak lazım. 150 TL'ye alınabilecek, bu özellikleri sunabilecek daha iyi bir kulaklık yok. Sesi falan da gayet tatminkar. Bu segmentin zirvesi.

Cihazın USB'sini çıkarıp takınca ayarlar sıfırlanıyor. Kumanda üzerinden yaptığınız kulaklık ses ayarı, RGB modu ve mikrofon mute tuşu. Bu ayarlar sıfırlanıyor. USB'yi bilgisayara geri bağladığınızda kulaklık %100 en yüksek sesle başlayıp sizi hoplatıyor. Her çıkarış takışta ya da bilgisayarı kapatıp açışta ses ayarını tekrar yapmak gerek, çünkü ayarlar cihaza kaydolmuyor.
Evet ya şu lanet sıkıntıyı ben de yaşıyorum.

Kulaklığı yüksek beklentilerle aldığım için biraz üzgünüm.

Yüksek ve temiz ses, tasarım unsurları ve mikrofon dışında kulaklığın iyi bir özelliği yok.

- standart müzik kalitesi (duygusuz bass'lar)
- 50mm driver'ların sadece bir pazarlama tekniği olması.. (gerçi temiz sese olanak sağlıyor ama neyse)
- 7.1'in saçma sapan çalışması
- 3D ses sırasında müziğin konumunun değişmesi (yüksek ses seviyelerindeyken)
- Güya rahat olan kocaman yastıkları. Evet yastıklar büyük ve izolasyonu iyi ama 2-3 saatten sonra yastık baş ağrısını engelleyemiyor.
- Üst çitanın hep sınırda olması nedeniyle uzun kullanım sonucu bir miktar can sıkıntısı
- USB her çıkarılıp takıldığında arkadaşın dediği gibi bir "hoplatma" yaşatması
- Kumandadaki 3D butonunun işlevsiz olması.
- Jamesdonkey audio app'in sadece tek kullanımlık olması ve usb çıkarılıp takılınca profilin kaybolması üzerine gidip tekrar open profile etmeniz.

kısacası bu fiyata değmez, youtube'daki taraflı eleştirmenlerin hepimizin gözünü boyadığı bir ürün.

aynı fiyata indirime girmiş bir corsair ya da cooler master vb. ürün beklemek daha mantıklı çünkü bu 712 cidden gereksizpahalı. Ben aldığım sırada 270tl ye aldım. aynı anda bi tane cooler master'da indirim vardı ve onun da fiyatı yaklaşık 350tl idi

Bu arada gamepower'ın ucuz ürünleri, jamesdonkey'in pahalı ürünleriyle aynı kalitede. İkisinden biri alıncaksa gamepower alınmalı. En azından hüsranınız küçük olur...

Merhaba, geçen cuma İncehesap'ın Gaming geceleri etkinliğinde 150 TL'ye aldığım James Donkey 712 geldi. Epey ucuz bir fiyattan yakaladığım için aldım yoksa kesinlikle almazdım. Geniş bir inceleme konusu değildir, buraya sadece sorunlarını yazacağım:

fark ettiğim problemler:
  • Dip ses (cızırtı) sorunu. Kulaklık bilgisayara bağlı fakat ses çalmıyorken bile biraz dikkat kesilince net duyulabilen bir cızırtı, parazit, dip ses (artık ne deniyorsa) geliyor. Windows'tan sesi 0'a getirdiğimde bu ses %25 oranında azalıyor fakat kesinlikle sonlanmıyor. Windows sesini 100 yaptığımda herhangi bir artma-azalma olmuyor. Cihazın kablosunda bulunan kumandadan kulaklığın sesini en yüksek seviye ya da en düşük seviye yapsam da cızırtı sesine bir etkisi olmuyor. Ses çalmaya başladığında bu parazit sesi artıyor fakat çalan şeye odaklandığınız için bu sesi ayırt etmeniz imkansıza yakın. Bu cızırtı sesi kulaklığı çıkardığınızda bir süre beyninizde yankılanmaya devam ediyor ve baş ağrıtıyor. Açıkçası ben çok rahatsız oldum. USB'yi farklı portlara taktım, hatta başka cihazlarda denedim fakat değişen bir şey olmadı, dip cızırtı, parazit sesi hep var.
  • Cihazın USB'sini çıkarıp takınca ayarlar sıfırlanıyor. Kumanda üzerinden yaptığınız kulaklık ses ayarı, RGB modu ve mikrofon mute tuşu. Bu ayarlar sıfırlanıyor. USB'yi bilgisayara geri bağladığınızda kulaklık %100 en yüksek sesle başlayıp sizi hoplatıyor. Her çıkarış takışta ya da bilgisayarı kapatıp açışta ses ayarını tekrar yapmak gerek, çünkü ayarlar cihaza kaydolmuyor.
  • Kumandada yer alan üçgen 3D tuşu işlevsiz. Test etmeye çalıştım ama açıkçası hiçbir etkisini göremedim. Bilgisi olan varsa yazsın.
  • Mikrofon kalitesiz. Windows ve kulaklık sesi %50 civarındayken kulaklığın mikrofonu ile kaydettiğim ses kayıtlarını dinliyorum, ağzıma epey yaklaştırsam da ses hem boğuk hem volümü düşük.
  • Kafalığın sıkıp bir noktadan sonra rahatsızlık vermesi, ergonomi ve dışarıya çok ses vermesi olaylarına girmedim. Kişiden kişiye değişebilecek şeyler.

Birkaç saatlik deneyimle bahsedebileceklerim bunlar, farklı şeylerle karşılaşırsam eklerim. Epey ucuz bir fiyata geldiği için pek dert olmadı, belki tutar belki de elden çıkarırım. Sesi sona alıp hoparlör olarak bile kullanılabilir, şaşırtıcı şekilde güzel performans veriyor. Biliyorum bu forumda Gamepower, James Donkey gibi markalar önerilmiyor ama hazır elime geçmişken yazmak istedim.

James Donkey 712 ya da 710, 711 gibi daha alt modellerini kullanan arkadaşlar belirttiğim durumları deneyip aynı sorunların bulunup bulunmadığı yazarlarsa faydalı olur.

Ben 2 yıldır kullanıyorum sadece dip ses sorunu var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı