James Donkey M.2 PCI-Express 3.0 nasıldır?

manyokral

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi James Donkey 256 GB M.2 PCI-Express 3.0 almayı düşünüyorum. 3 yıl birebir değişim garantili. Tavsiye eder misiniz?

Screenshot_20191026-134524_Akake.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuç itibari ile m.2 ssd standart bir sata ssd den iyidir alınabilir. Fakat IOPS değeri verilmemiş. 3 yıl birebir değişimi hangi şartlara istinaden yapıyorlar onu öğrenmek gerek bunlar araştırıldıktan sonra alınabilir uzun süreler de kullanılabilir bir ssd olduğunu düşünüyorum

Sonuç itibari ile m.2 ssd standart bir sata ssd den iyidir alınabilir. Fakat IOPS değeri verilmemiş. 3 yıl birebir değişimi hangi şartlara istinaden yapıyorlar onu öğrenmek gerek bunlar araştırıldıktan sonra alınabilir uzun süreler de kullanılabilir bir ssd olduğunu düşünüyorum
Doğru demiş bir de sağlığı ne kadar süreyle azalıyor, ısı değerleri de önemli ki normal SSD'lerinde kronik sorun var. 4-5 tane iş için alındı hepsi 37 derece sabit gösteriyordu, yazılımla ölçemiyorsun kısacası.

Firmware bile yok.
İOPS değerleri kötü sırf M.2 diye almak yanlış olur.

Bunun yerine ben olsa Samsung 860 Evo alırdım çok daha uzun ömürlü olurdu.

860 evo ile bunun okuma-yazma değerlerini kıyaslıyamayız fakat onun yerine daha uygun olsun diye Toshiba OCZ alırdım

Standart okuma yazma değerleri daha hızlı gözükebilir ama son kullanıcıya etkisi yok bunun ve ısı sensörleri bile düzgün çalışmıyor.

OCZ modelinin sağlığı çok çabuk düşüyor onuda önermiyorum.

M.2 olacak ise MP510-XPG 8200 daha iyi olur bunlar yerine.

ben toshiba aldım ocz gayet menmunum ve samsung evo ile eşdeğer hızda , önemli olan ssdyi kurduktan sonra bazı ön ayarlar yapmak windowsta .trimmlemeyi smart defragler ile yapıyorum ancak ondad ayarlarda otomatik zamanlama falan iptali gerekiyor ,hddyi yedek programlarım yüklü olarak olarak ayarladım ama fişini gerekmedikçe takmıyorum bu arada hatırlatayım trimm türkçede düzenleme demektir saygılar selamlar

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı