Jandarma Bilgi Sistem Teknisyeni olmalı mıyım?

Yasowa252

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şu anda aktif olarak muhabere sınıfında yedek astsubay olarak vatani görevimi yapmaktayım. Bu konuyu açma sebebim şudur:

Yedek astsubaylığa başvuru yaptıktan sonra çıkmaz diye jandarma muhabere bilgi sistem teknisyenliğine başvuru yapmıştım. Ama yedek astsubaylık çıktı. Ve süreç ilerledikçe eğitim alırken mülakatlara girdim, sağlık testinden geçtim çünkü kursiyerliğimi Ankara'da yapıyordum o sırada.

Yedek astsubaylığa başvuru yapma sebebim kısaca birikim yapmak ve yurt dışına çıkmaktı yani para içindi kısaca. Fakat iş şu noktaya geldiğinde ben Jandarmada yedek-1'deyim yani yüksek ihtimal eğitime çağrılacağım. Bu mesleğe de başvurma sebebim kısaca maddi istek ve endişelerdi.

Sorum şu; Sizce sadece maaşı için branşlı jandarma olunur mu? Meslekte olanlar varsa ricam odur ki tavsiyelerde bulunsun. Açık konuşmak gerekirse asker olmak istemiyorum ama ülkenin getirdiği sıkıntı ve maddiyat endişesinden ötürü yüzlerce kişinin deneyip de erişemediği bu şansı püften sebeplerle reddetmek istemem.

Normalde yazılım veya bilgisayar alanından ilerlemek istiyorum fakat ya jandarmayı reddedip ileride başarısız olursam pişman olmaz mıyım? Sonuçta 22 yaşındayım kardeşlerime ve aileme maddi yönde destek olabilirim bu sayede. Ama bir nevi olmak istediğim kişiden vazgeçmiş olurum, yurt dışına çıkma ihtimalim bir hayli azalır. Babam gelirse gitmemi istiyor, annem her türlü arkandayım diyor. Ve şöyle de bir şey var, sözleşmeli olarak gireceğim eğer ki girersem 5 sene sonra çıkmak istersem elimde bir meslek olmayacak.

Ayrıca jandarma muhabere bilgi sistem teknisyenliğinde genel manada çalışma sistemi 8 5 midir, çünkü şu an yedeklik yaptığım yerde sistem böyle işliyor?

Haftalardır askerde bu düşüncelerle kafam irdeleniyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Büyüklerimden ve kardeşlerimden ne yapmam gerektiği konusunda yol gösterin.

Bu arada aşırı stres ve uykusuzluğa gelemiyorum. Gilbert sendromundan dolayı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…