Jandarma çalışma saatleri nedir?

eobard thawne 0

Hectopat
Bulunduğum yer belde ben de jandarma olmak istiyorum. Köyda kaldigim zaman gece saatlerinde ara sıra jandarma görüyordum. Çalışma saatlerini detaylı inceledim. Köylere gece şikayet olunca mı gidiyorlar yoksa devriye için mi?

O değişiyor. Mesela bizim köyde 2-3 saatte 1 devriye atıyorlar ama komşu köyde böyle bir uygulama yok.

Günümüzde yargılamak çok kolay, anlamak ise zor. O sebeple tek tek soracağım;
  1. Detaylı incelemekten kastınız nedir? Çalışma saatlerini detaylı incelediyseniz hangi saatlerde çalıştığını öğrenmişsinizdir.
  2. Jandarma sadece şehir merkezleri dışında kalan yerlerin güvenliğini sağlamakla yükümlü değildir. Farklı görevler de üstlenebilir. O konuyu araştırdınız mı?
  3. Jandarmanın da kendi içerisinde ast-üst sıralaması bulunuyor. Bu konuya bakma şansınız oldu mu?
  4. Görevlendirmeleri ve tayinleri nasıl ilerlediği hakkında bilgi edindiniz mi?
  5. Heveslendiniz mi? Hayal mi kuruyorsunuz? Yoksa meslek için cidden jandarma olmayı mı düşündünüz?
Şahsi fikrimi bu bağlamda saklı tutuyorum. Umarım araştırmanıza yön verebilmişimdir.

Asker'e gitmedin herhalde, silahlı güçler 7/24 prensibiyle çalışır jandarma TSK farketmez, boştayken bir anda iş çıkar. Polislikte dahil.

Oradan bakarsak 2 farklı stil var. 1. her sabah 8 akşam 5. 2.bir gün gece saat 2ye kadar çalışıp diğer gün izinli ama işler öyle olmuyor gece saat 3'te uyurken bir anda göreve çağırırlar, normal çalışma saatindeyken belki adamakıllı bir yere gönderirler belki köye. İzinliyken bile çağırma durumları var, kaza olmuş diye çağırırlar bir anda, üst düzey komutan gelmiş diye çağırırlar. Ben bunu trafik için söyledim muhtemelen senin gördüklerinde trafik bölümü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…