Jandarma subay olmak için ne gerekli?

Yusufbey007

Picopat
Daha fazla  
Jandarma subayı olmak istiyorum şu an meslek lisesi 11. sınıfım derslerim iyi, geçen sene 10.sınıfda ilk dönem teşekkür ikinci dönem takdir ve onur belgesi aldım. Ortalamam iyi ama liseden mezun olduktan sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, hangi üniversiteyi okumam lazım ya da nasıl bir puan almam lazım lise puanı da sayılır mı hiç bilmiyorum. Jandarmanın spor mülakatlarına baktım hepsini şu an tam puanla karşılıyorum bana daha fazla bilgi verirseniz mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

MSÜ sınavından barajı geçecek kadar puan almalı ve tercih yapmalısınız. Spor mülakatlarını inceleyebilirsiniz, instagramda msü ile ilgili rehberlik yapacak sayfalar var oralardan merak ettiğiniz her şeyi ögrenirsiniz.

MSÜ sınavından barajı geçecek kadar puan almalı ve tercih yapmalısınız. Spor mülakatlarını inceleyebilirsiniz, instagramda msü ile ilgili rehberlik yapacak sayfalar var oralardan merak ettiğiniz her şeyi ögrenirsiniz.
Jandarma olmak için milli savunma üniversitesine mi gitmem gerek.

Jandarma olmak için milli savunma üniversitesine mi gitmem gerek.
Hayır, MSÜ'ye gerek yok. Liseden mezun olduktan sonra JSGA için TYT'den en az 450.000, AYT'den ise EA ve SAY puan türlerinde en az 150.000, SÖZ puan türünde ise en az 30.000 sıralamasını yapman gerek. 20 yaşından gün alıp KPSS Ortaöğretim'den 50 üzeri bir puan alırsan, Jandarma Uzman Erbaş veya Jandarma Uzman Çavuşluğa başvurabilirsin. Bence JSGA'yı dene; olmazsa 2 yıllık bir bölüm okuduktan sonra KPSS Ön Lisans'a girip Jandarma Astsubaylığa başvurabilir veya yine Uzman Çavuş ya da Erbaş olmayı düşünebilirsin.

Msü bünyesinde diye biliyorum, astsubay olduktan sonra kpssye girmeniz gerekiyor yanlış bilmiyorsam.
MSÜ ve JSGA (Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi) farklıdır. JSGA'ya girersen zaten KPSS'ye gerek kalmaz.

Son düzenleme:
Hayır, MSÜ'ye gerek yok. Liseden mezun olduktan sonra JSGA için TYT'den en az 450.000, AYT'den ise EA ve SAY puan türlerinde en az 150.000, SÖZ puan türünde ise en az 30.000 sıralamasını yapman gerek. 20 yaşından gün alıp KPSS Ortaöğretim'den 50 üzeri bir puan alırsan, Jandarma Uzman Erbaş veya Jandarma Uzman Çavuşluğa başvurabilirsin. Bence JSGA'yı dene; olmazsa 2 yıllık bir bölüm okuduktan sonra KPSS Ön Lisans'a girip Jandarma Astsubaylığa başvurabilir veya yine Uzman Çavuş ya da Erbaş olmayı düşünebilirsin.

MSÜ ve JSGA (Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi) farklıdır. JSGA'ya girersen zaten KPSS'ye gerek kalmaz.
Yanlış bilgi vermişim kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı