Japon alfabeleri nasıl öğrenilir?

i want furry

Femtopat
Daha fazla  
Japonca'yı Latin alfabesiyle öğrenmek kolay geliyor fakat bunun alfabeleri de var. Bilgisayarda Latin alfabesinden Japonca harflerine çevirerek de kullanabiliyorum örneğin "wa" yazınca "わ" çeviriyor kendisi. Ama Japonya'ya gitme hayalleri de kurduğum için orada yazı yazmak sorun olabilir diye düşünüyorum. Japon alfabelerini nasıl öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Japonca'yı Latin alfabesiyle öğrenmek kolay geliyor fakat bunun alfabeleri de var. Bilgisayarda Latin alfabesinden Japonca harflerine çevirerek de kullanabiliyorum örneğin "wa" yazınca "わ" çeviriyor kendisi. Ama Japonya'ya gitme hayalleri de kurduğum için orada yazı yazmak sorun olabilir diye düşünüyorum. Japon alfabelerini nasıl öğrenebilirim?

Kurs veya internetten.

Dostum emin ol oralarda herkes latin alfabesi biliyordur. Bu insanların web adresleri japonca değilya. Zaten oralara gittiğinde 1-2 seneye alfabesinide öğrenirsin zaten her tabelada latince karşılığı var.

Kursa falan gerek yok. Açıyorsun hiragana ve katakana alfabe listesini oturup bir deftere 10 kere hiragana ka, 10 kere katakana ka yazıyorsun. Hepsini bir günde çalışma tabii, satır satır çalış. Örneğin "a i u e o" çalış sonra "ka ki ku ke ko" sonra da "sa shi su se so". Sonra bir telefon uygulaması indiriyorsun: Bu uygulama. iOS cihazlar için de var. Write It! Japanese uygulaması. Her gün yaptıklarını bir de oradan tekrar ediyorsun. İşin bu kısmı üç beş okuma ve yazma pratiği ile bitiyor zaten.

Ardından Basic Kanji Book 1 kitabının PDF'ini buluyorsun. Bunun birkaç kitabı var ama ilk kitabı bile bitirsen günlük hayatını rahatça idame ettirirsin. Temel 500 tanesini öğreniyorsun çünkü. O da neredeyse orta seviye Japonca için gereken kanji sayısına yakın. Ben kitabın temel 120 kanjisini ayırıp o şekilde günde 2-4 kanji ile çalıştım. En sık kullanılan 4 kelime ile bir kanjiyi hem onyomi hem kunyomi okunuşları ile öğreniyorsun. Eğer oturup kanjileri bir deftere geçirirsen ve kelimelerini not alırsan, sık sık da tekrar etmek için Memrise gibi bir uygulamaya benim burada yaptığım gibi hepsini tek tek yazarsan ve gerçekten de isteyerek çalışırsan yarım yılda oldukça ilerlersin. Tekrar yapmazsan her şeyi direkt unutacağını söylemeliyim, ne yazık ki durum bu.

Japonca romaji yani latin alfabesi ile öğrenilebilecek bir dil değil. Öğrenemezsin. Öğrendim desen de ancak konuşursun. Ne okuman ne yazman olur, yani dümdüz 3-5 yaşındaki Türk çocuğunun kullandığı Türkçe ile aynı olur. Okuma yok, yazma yok, temel ihtiyaçlar için söylemek var. Market alışveriş bile yapamazsın.

Kursa gitmek de vakit kaybı. Eğer N4 seviye gramer ve kelime bilgisi istiyorsan hiragana ve katakana çalıştıktan sonra bir de Minna No Nihongo I ve II kitaplarına başlarsın. Kendi kendine yapabileceğin bir şey, N3'e kadar yani. Sonrasında farklı yöntemler gerek (kurs değil). Minna No Nihongo da çalışayım dersen onu da şurada yazdım: Japonca akıcı şekilde nasıl öğrenilir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı