Japon balığına nasıl bakılır?

Zakiru

Decapat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba. Japon balığı bakmayı düşünüyorum ve daha önce hiç balık bakmadım. Bilmeden, öğrenmeden direkt pat diye balıkları alıp canlarından etmek istemiyorum. Yardımcı olur musunuz? 50cm uzunluk 23cm genişlik 34cm yüksekliği olan 39 litre bir akvaryum beğendim. Uygun mudur? Kaç adet Japon balığı sığar içine? Hangi filtreyi almam gerekiyor? Tavsiyeleriniz nelerdir? İç, dış, şelale filtreler falan varmış aydınlatabilir misiniz? Yemlerini ne kadar aralıklarla vermem gerekiyor?

Ideal olarak 1 goldfish icin minimum 50 litre su gerekiyor. Besleme hakkinda daha fazla bilgi icin su sitedeki bilgileri okuyabilirsiniz. LINK

Hocam kimi sitede balık başına 10 litre diyorlar. Tam ben de karar veremedim ya.
Hocam yasamaya kalirsak 1 bardak su da dahi yasayabilirler. Ben 10 yil once sarap bardaginin icinde 3 4 yil kadar lepistes besledim... Ancak en optimize, en ideal yasam icin minimum 40 litre gerekiyor.

Hocam yasamaya kalirsak 1 bardak su da dahi yasayabilirler. Ben 10 yil once sarap bardaginin icinde 3 4 yil kadar lepistes besledim... Ancak en optimize, en ideal yasam icin minimum 40 litre gerekiyor.
Anladım teşekkür ederim. 50 litre akvaryum alacak kadar büyük bir odam yok maalesef. Peki 40 litrelik akvaryumda yaşayabilecek balık türü yok mudur? öneremez misin?

Anladım teşekkür ederim. 50 litre akvaryum alacak kadar büyük bir odam yok maalesef. Peki 40 litrelik akvaryumda yaşayabilecek balık türü yok mudur? öneremez misin?
Neon tetra alabilirsiniz. Sosyal canlilardir birbirleri ile kavga etmezler. Endler Lepistes olabilir keza yine sosyaldir ama disi erkek bir arada yasar ise cok hizli urerler.

Betta baligi almamaya dikkat et, 5 yil kadar besledim yanina baska bir betta koydugum zaman hemen kavga etmeye basliyorlar.

Zamanında oranda balıkları baktım hayatımda bukadar pis bukadar obur balık görmedim, resmen hobiden soğuttular tavsiyem değil. Eğer illa istiyorsan hayvanlar rahat etsin diye 100 litrelik falan akvaryum iş görür. Dış filtre yada pipo filtre olur sanırım. Yemlerde kaliteli markadan olmalı örneğin Tropikal JBL vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…