Japonca öğrenilir mi?

foqs

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba 11. sinif dil ogrencisiyim. Normalde hedefim Boğaziçi veya Ege'de İngiliz dili edebiyatıydi ama akademisyenlik disi yapabilecegim bir şey yok ve açıkçası akademisyen olmak istemiyorum. Ozellikle Uzak Doğu dillerinden birini ogrenmek cok yararima olur dendi Ankara universitesinde Japon dili ve edebiyatı bölümü okusam İngilizce+Japonca iyi bir sirkete girebilir miyim? Ya da Çince gibi bir dil daha mi yararima olur? Farkli dillerde cok fazla film izledigimden dil ogrenmek kolay oluyor ve yavastan Japonca'ya da baslamistim, universiteye kadar temellerini ogrenirim diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam eksi ve artılarını söyleyeyim sana. Çince normalde tam meslek için seçileceklerden, sana çok fazla iş olanağı yaratır, elle gösterilen adam konumuna gelirsin. Ancak şu da var ki Çincede bildiğiniz gibi karakterler var, binlerce karakter bilmek biraz zorlayabilir. Japoncada da Kanji var gerçi, bana kalırsa en çok hoşunuza gideni bir müddet düşünün, hemen atlamayın derim. Dilleri biraz tanıyın, Çin kültürü de çok iyi ve kapsamlıdır. Yavaştan Japoncaya başladıysanız onda da ilerleyebilirsiniz ama yılmamanız gerek. O Kanji mereti insanı deli eder, uyarması bizden tedbiri sizden diyeyim. Bir sorunuz olursa bu iki dile ilişkin bildiğim kadarınca yardımcı olurum. Başarılar.

Hocam eksi ve artılarını söyleyeyim sana. Çince normalde tam meslek için seçileceklerden, sana çok fazla iş olanağı yaratır, elle gösterilen adam konumuna gelirsin. Ancak şu da var ki Çincede bildiğiniz gibi karakterler var, binlerce karakter bilmek biraz zorlayabilir. Japoncada da Kanji var gerçi, bana kalırsa en çok hoşunuza gideni bir müddet düşünün, hemen atlamayın derim. Dilleri biraz tanıyın, Çin kültürü de çok iyi ve kapsamlıdır. Yavaştan Japoncaya başladıysanız onda da ilerleyebilirsiniz ama yılmamanız gerek. O Kanji mereti insanı deli eder, uyarması bizden tedbiri sizden diyeyim. Bir sorunuz olursa bu iki dile ilişkin bildiğim kadarınca yardımcı olurum. Başarılar.
Çinceden önce Japoncayı düşünme sebebim aslında Çincede birçok lehçe olduğundan pek ılımlı bakmamamdı aslında ama daha önce bunlar hakkında bi derinlemesine araştırma da yapmamıştım hiç. Dediğiniz gibi bir süre düşünüp taşınacağım ama muhtemelen Çince gerçekten de iyi bi karar olur, hocamın bir eski öğrencisi de Çin dili edebiyatı okuyormuş ona da danışacağım uygun bi zamanda. Teşekkürler cevap için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı