Japonya'da yaşanır mı?

Japonya'da yaşanır mı? Artıları eksileri nelerdir?
Ekonomosi çok güçlü bir ülke ve halkı çok saygılı. Sokaklar tertemiz ve belediyeler işleri hakkıyla yapıyor. Ancak iş kültürü çok kötü çünkü işçi sınıfa karşı tutum çok katı. En yüksek depresyon oranlarından birine sahip. Bizzat gittim gördüm. Eğer kadınsanız maalesef toplumu hala çok cinsiyetçi bu yüzden sorun yaşayabilirsiniz.

Teşekkürler bu bilgiler işime yarayacaktır.

COVID öncesi gitmeye hazırlanıp gidemediğim yer. Umarım gidersin.

Herhangi bir Japona soyle gulme krizine girer adamlarin ekonomisi buyumuyor bildigin. Yuksek GDP iyi ekonomi demek degildir.
Ekonomi kime göre neye göre işi değildir rakam işidir ve arkadaşın söylediği gibi alım gücü ve ekonomik olarak top3 ülkeden biridir.

Yaşanır mı konusuna gelirsek turist olarak gittiğimde çok beğenmiştim ve acaba burada yaşanır mı diye düşünmüştüm ama cevabım hayır. İş şartlarınız iyiyse belirli bir süre yaşarsınız lakin toplumda asla onlara denk olamayacaksınız hep gaijin = yabancı kalırsınız. Aile kurup köklerinizi devam ettirme işi sıkıntılı Japonca okuma-yazma-konuşma bence dünyanın en zor dillerinden biri onun dışında ada ülkesi olduğu için doğal afetlere alışmanız lazım. Kültürlerine saygı duysanız bile bizim insanımızın orada yapamayacağını düşünüyorum.

Ekonomi kime göre neye göre işi değildir rakam işidir ve arkadaşın söylediği gibi alım gücü ve ekonomik olarak top3 ülkeden biridir.
Bunun gibi binlerce haber ve rakam var internette azicik arastirirsan Japonlarin butun ham maddeyi ithal ettiklerini gorursun. GDP top 5 olmasi hicbir sey ifade etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…