Japonya'da yüksek lisans nasıl yapılır?

anthonysoprano

Hectopat
%100 İngilizce bilgisayar mühendisliği bölümünden 2.75 gpa ile mezun oldum. Bilgisayar mühendisliğinden yüksek lisans yapmak istiyorum Japonya'da İngilizce programla. Tecrübeleriniz, bilginiz varsa aktarır mısınız?

%100 İngilizce bilgisayar mühendisliği bölümünden 2.75 gpa ile mezun oldum. Bilgisayar mühendisliğinden yüksek lisans yapmak istiyorum Japonya'da İngilizce programla. Tecrübeleriniz, bilginiz varsa aktarır mısınız?

Japon üniversitelerinin bu alandaki yüksek lisans yabancı öğrenci kabul etme şartlarını vs araştırmalısınız, ben de bir ara Almanya için bunu düşünüyordum, hala düşünüyorum ama vize konusu biraz sıkıntılı, para lazım :)

Japon üniversitelerinin bu alandaki yüksek lisans yabancı öğrenci kabul etme şartlarını vs araştırmalısınız, ben de bir ara Almanya için bunu düşünüyordum, hala düşünüyorum ama vize konusu biraz sıkıntılı, para lazım :)

Okul seçimimi neye göre yapmalıyım sence? Yani spesifik bir sebep değil de daha yüzeysel mesela sen neye göre o okulu seçtin.

Ben oradaki tanıdığıma da yakın diye bir iki yer bakmıştım ama dediğim gibi hangi üniversitenin yabancı öğrenci kabul oranı yüksekse, çevresi, kalitesi nasılsa gibi sorular sorarak ilerleyin. Nerede, ne istediğinize, nasıl ulaşacağınıza veya sizin oradaki eğitim imkanlarınızı karşılayıp karşılayamayacağınıza göre değişiyor.

Öncelikle Japonya'daki ünilerin lisansüstü alımları için yaptıkları ilanları incelemen gerekiyor, şartların uyuyorsa online başvuru yapılabiliyor uluslararası öğrenciler için genellikle, orada da farklı olacağını sanmam. Ayrıca mail atıp da sorabilirsin. Her ülke hatta her üniversite bile farklı olabilir kabul şartları ve kayıt aşamaları konusunda, o yüzden doğrudan Japonya'da okumuş biri denk gelmeden alabileceğin en iyi cevap budur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı