Japonya'dan saat getirmek

unknownpower

Kilopat
Merhaba, yakın zamanda Japonya'ya gideceğim. Gitmişken kendime ve isteyen birkaç kişiye saat getirmeyi düşünüyorum. Toplamda iki kişi gideceğiz ve 6 tane saat getireceğim gibi duruyor. Kişisel kullanım olmasına rağmen gümrüğe takılabiliyormuş. Bunların gümrükte ticari olarak gözükmemesi için nasıl önlem alabilirim? Deneyimi olanlar aktarabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Takabildiğin kadarını koluna tak. Farklı modellerden 2-3 taneye bir şey demezler muhtemelen.

Acaba kutularını getirmek sorun yaratır mı? Çünkü kutular olmadan pek bir anlamı olmuyor.

Kutularını valize koyabilirsiniz ama jelatini vs. olmamalı açıldığı belli olmalı.

6 tane farklı saat belki geçirilebilir ama ticaret yapılıyor derseler de şaşırmayın. 6 tane bir kişi için fazla ve ticarete girme riski var.

6 tane farklı saat olacak. Açıkçası aklıma gelen yöntem, biri bir koluma diğeri diğer koluma bir tanesi de sırt çantasında olacak şekilde getirmek. Kutuları da bavulda tutmak. Ama bu yöntem ne kadar geçerli olur bilmiyorum.
Ek olarak bilmediğim bir konu da yurt dışına giden kişiler illaki 3 saat ile de gidiyorlardır diye düşünüyorum. Bu insanlara da oradan aldın muamelesi yapılmaz mı o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…