Japonya'dan sipariş edilecek çanta gümrüğe takılır mı?

slayerdutch

Hectopat
Makaleler
8
Selamlar. Ben buyee.com adındaki güvenli bir site üzerinden bir çanta almayı planlıyorum. Buyee.com, Japonya'nın Trendyol'u gibi bir şeymiş. Ben de sevdiğim bir grubun çantasını ucuza buradan almak istiyorum. Sonuçta bunu satan adam çantayı almış ama onu muhafaza etmesini geçtim, poşetinden bile çıkarmamış. Bir taraftan yorumlara baktım ve insanlar genel anlamda memnunlar gibi. Ama merak ettiğim birkaç şey var. Birincisi, bu çantayı sipariş etsem gümrüğe takılır mı? Takıldı diyelim, gümrük vergisi olarak ne kadar para vermem lazım? İkincisi, gelmesi ne kadar sürer? 1-2 ay falan sürer mi? Cevaplarınızı bekliyorum. Alta da linki bırakayım.

Peki bu gümrüğe takılmadı diyelim. Kim getirecek? TAA Japonya'dan gelen bir kargocu mu getirecek? Yoksa başka bir kargo firmasına mı verilecek? Nasıl işliyor o olay?

Yanlış bilmiyorsam gümrükten gelen ürünler PTT Kargo ile geliyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin.

Peki bu gümrüğe takılmadı diyelim. Kim getirecek? TAA Japonya'dan gelen bir kargocu mu getirecek? Yoksa başka bir kargo firmasına mı verilecek? Nasıl işliyor o olay?

Gümrükten geçtikten sonra anlaşmalı oldukları Türk kargo şirketi tarafından evinize getirilecektir. Vergi konusunda ise sitede fiyata vergiyi dahil ediyorlar mı ona bakman lazım. Eğer dahil edilmiyorsa yüksek olasılık ile evine en yakın PTT şubesine ulaşır ürünün. Orada ürünün %20'si kadar bir vergi ödersin. Tabii fiyat değişebilir ne kadar tutacağını kestirmek biraz zor oluyor o konuda.

Gümrükten geçtikten sonra anlaşmalı oldukları Türk kargo şirketi tarafından evinize getirilecektir. Vergi konusunda ise sitede fiyata vergiyi dahil ediyorlar mı ona bakman lazım. Eğer dahil edilmiyorsa yüksek olasılık ile evine en yakın PTT şubesine ulaşır ürünün. Orada ürünün %20'si kadar bir vergi ödersin. Tabii fiyat değişebilir ne kadar tutacağını kestirmek biraz zor oluyor o konuda.
Anlaşıldı. Peki süresi ne kadar? 1-2 ay falan sürer mi? Yoksa daha az mı?

Minimum 1 ay içerisinde gelmesi gerekiyor normal şartlarda. Elbette süre uzayabilir veya kısalabilir.

Anlaşıldı. Peki süresi ne kadar? 1-2 ay falan sürer mi? Yoksa daha az mı?

Yurt dışından pek çok kez sipariş verdim fakat daha önce Japonya'yı deneyimleyemedim. Genelde 5-7 gün içinde elime geçiyor ürünler. 2 haftadan geç gelen olmadı henüz. ama size tavsiyem aliexpress veya amazon gibi ülkemizde daha yaygın kullanılan yerlerde bulabilirseniz oradan sipariş etmeniz olucaktır. bu platformlar vergiyi ödeme kısmında kesiyor bu sayede kargo sizin bir şey yapmanıza gerek kalmadan direkt evinize geliyor. ayrıca vergi fiyatı sabit oluyor, son zamlardan sonra yanlış hatırlamıyorsam %30du.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı