Java büyük kodlarda gecikme yapar mı?

Makaleler
12
Daha önce PHP için bu soruyu sormuştum ve büyük boyutlu dosyaların derlendiği için sonrasında gecikme yapmadığını öğrenmiştim.

Ben Minecraft eklentisi geliştiriyorum. Örneğin her sistemi tek dosyaya kodladım. Yalnızca fonksiyonlar ayrı dosyada. Bu dosya büyüdükçe performansı etkiler mi?

Dünyayı oluştururken ve portallardan geçerken yavaşlık olabilir, FPS değişimi olur mu bilmiyorum.

Dünyayı oluştururken ve portallardan geçerken yavaşlık olabilir, FPS değişimi olur mu bir bilgim yok.
Benim dosyanın en büyük kısmını "OnCommand" oluşturuyor. Komut girerken bazen birkaç saniye gecikme olabiliyor. OnCommand olayı büyüklükten dolayı etkilemiş olabilir mi?

Aynı kodu tek dosyaya değil de birden fazla farklı küçük dosyalar halinde yazsam daha mı hızlı olur ? Diye soruyorsan çalışan kod satır sayısı değişmeyeceğinden bir şey değişmez.

Aynı kodu tek dosyaya değil de birden fazla farklı küçük dosyalar halinde yazsam daha mı hızlı olur ? Diye soruyorsan çalışan kod satır sayısı değişmeyeceğinden bir şey değişmez.
Yani her komutu ayrı dosyaya alanlar düzenli ve hiyerarşik olsun diye yapıyor.

Her kodu sayfalara bölmek performans artışı sağlamaz. Aynı işi gerçekleştiren birden fazla kod parçacığı kullanıyorsan bunları fonksiyonlaştır, o işin yapılacağı yere o fonksiyonu çağır. Abuk sabuk do-while ve for döngüleri kullanımından kaçın. Ardı ardına 10 tane elseif-elseif-elseif yerine switch-case kullan. Sen optimize yazdıktan sonra ne kadar büyük olursa olsun kasmaması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…