Çözüldü Java "Can't load library" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
İnternetten deneme amaçlı basit birkaç örnek indirdim. Bu kodları derleyip çalıştımak istedim. javac ile bu kodları derleyip çalıştırdığımda şu hatayı verdi:
[CODE lang="java" title="Hata çıktısı" highlight="1-2"]Exception in thread "main" java.lang.UnsatisfiedLinkError: Can't load library: /usr/lib/jvm/java-16-openjdk-amd64/lib/libawt_xawt.so
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:2387)
at java.base/java.lang.Runtime.load0(Runtime.java:746)
at java.base/java.lang.System.load(System.java:1857)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries.load(Native Method)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries$NativeLibraryImpl.open(NativeLibraries.java:383)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries.loadLibrary(NativeLibraries.java:227)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries.loadLibrary(NativeLibraries.java:169)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries.findFromPaths(NativeLibraries.java:310)
at java.base/jdk.internal.loader.NativeLibraries.loadLibrary(NativeLibraries.java:280)
at java.base/java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:2392)
at java.base/java.lang.Runtime.loadLibrary0(Runtime.java:808)
at java.base/java.lang.System.loadLibrary(System.java:1893)
at java.desktop/java.awt.Toolkit$2.run(Toolkit.java:1389)
at java.desktop/java.awt.Toolkit$2.run(Toolkit.java:1387)
at java.base/java.security.AccessController.doPrivileged(AccessController.java:312)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.loadLibraries(Toolkit.java:1386)
at java.desktop/java.awt.Toolkit.<clinit>(Toolkit.java:1419)
at java.desktop/java.awt.Component.<clinit>(Component.java:622)
[/CODE]
Hatanın sebebi ve çözümü nedir?

Hala aynı durum.

Sorun çözüldü. Bende yüklü olan paket openjdk-16-jdk-headless olarak görünüyor. Ben de openjdk-16-jdk paketini yükledim ve sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…