Baştan sona proje bitirmen gerekiyor. Öğrenci e-postan varsa IntelliJ IDEA Ultimate sürümü 1 yıl ücretsiz lisans veriyor. Ultimate sürümünde Junie diye yapay zeka plugin(eklenti) var. Bunu kullanarak projeleri sonuna kadar yaptırabilirsin. Biraz yapay zeka desteği de olsa projeyi tamamlayabilirsin. Bir MVC birde API projesi yapmalısın. En az 2 proje tamamlanmış olmalı.
Canva'dan düzgün bir CV şablonu seçip projelerini CV'ne yazman gerekiyor. GitHub'a README.md dosyalarına tanıtım yazısı ve görselleri eklemen gerekir. Yazıyı da AI'a AI çıktısı belli olmadan yaptırabilirsin. Bunları gören İK'cılar geri dönüş yapabiliyor.
Bu abiyede bir mail gönder iş bulmak için. Biraz gariban olduğunu kendisine belli et yardımcı olacağına inanıyorum. Zamanında beni almak istedi ama ben İstanbul'a gitmedim İstanbul'dan korktum Niğde'de yaşadığım için. Bu videoyu da bir izlemen gerekir bence.
Bir tavsiyem daha var. Premium kurslar al para yok biliyorum bende de yok. Ancak farklı yöntemlerle elde edilebilir malum bu formda destek verilmeyen yöntem ile. Bende destek vermiyorum ama yine de satın alınmadan premium kurslar elde edilebilir. En iyi iki eğitmen; Amigoscode, John Thompson. Bu eğitmenlerin kursları harika bir ara derim.