Java Dosyaları Nasıl Exe Yapılır?

Agartha

Decapat
C#'dan vazgeçip Java'ya geçtik. Otomasyonları vs. Java ile yazıyoruz artık fakat bilmediğim bir şey var. Java dosyalarını direkt çift tık ile çalışan dosyalara veya exe dosyalarına nasıl çevirebiliriz? Opera Web Browser, Java ile kodlanmış mesela fakat exe olarak gözüküyor. Platform bağımsız olduğu için bu tıkla ve çalıştır mantığını Windows ve Linux işletim sistemlerinde birden yapmak istiyorum. Bir yolu var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Java dosyaları önce .Class dosyalarına dönüşür. Launch4J için Jar gerekli. Kullandığınız IDE veya terminal üzerinden Class dosyalarını MANIFEST yardımıyla öncelikle Jar haline getirip sonrasında .exe haline getirebilirsiniz.

Başlıkta da belirttim java hakkında hiçbirşey bilmeyip sadece adını biliyorum. Manifest olayını anlatan bir makale veya bir video var mı?
Linux için GNU Compiler for Java kullanabilirsiniz. Java´da yazılan programları makine koduna derler.
Windows 8.1 kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…