Çözüldü Java güncellenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Bebekkkk

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kimsenin bilmediği bir hiçlik
Daha fazla  
Meslek
Uyuyor
Jdk 8 kullanıyordum Eclipse indirdim (son sürüm) ve Eclipse jdk11 ve üstü istedi.
Bende Oracle'nin sitesine girip jdk15 indirdim ve kurdum.
Java Path'i jdk15 olarak ayarladıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım.
Eclipse ben jdk8'i silmeme rağmen JDK 8 kullanıp hata veriyor.
Yardım eder misiniz?

Çözüm
jv1.png
jv2.png

Dosya yollarını silip tekrardan, gösterdiğim şekilde yapar mısın? Sorun çözülecektir. Kullanım bu şekilde.
Önemli olan hangisini indirdiğin değil environment path'te hangi jdk'yı kullandığın. Daha stabil versiyonlar olan 8 veya 11 kullan.

Ortam değişkenlerinden JAVA_HOME 'a indirdiğin Java 11 JDK'sının yolunu, üstteki path kısmına ise %JAVA_HOME%\bin olacak şekilde ekle.

Komut satırından java -version ile hangi versiyonda olduğunu görebilirsin.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 767160
Java home zaten ayarlı ancak Java path'i yapıp yapamadığımdan emin değilim

Bu attığın resim path'te yazılıyor olmalı. Ayrıca JAVA_HOME hangi sürümün yolunu gösteriyorsa o sürümü kullanıyorsun. Ordaki dosyayı 1.8 yerine 11 olarak değiştirmelisin. PATH'de bin dosyasını gösteriyorsun.

Ortam değişkenlerine tıkladığında iki bölme olacak, üsttekinde path'e ekleyeceksin.

Öncelikle JAVA_HOME diye bir değişken tanımladığında %JAVA_HOME% gibi bir kullanımla bir daha yazmana gerek kalmadan kullanabilirsin, bu daha temiz gözükmesini sağlayacak.

java -version yazınca ne geliyor? Attığım görsele göre Java'nın versiyonunu 15 yapabilmiş olman gerekiyor. Sistem değişkenlerinde dosya yolunu, path'te dosya yolunun içindekini bin dosyasını gösterdiğinde problem kalmayacak.

Java 15 yerine 11 kullanman daha doğru.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı