Java ile basit kütüphane oluşturma ödevine yardımcı olur musunuz?

Gerekli class'ları yazarak başla.Kitaplar class'ı ana işlemler mainde olacak bir interface tanımla ortak metodlar için vs. GPT'den yardım alarak hızlı bitirirsin.

Gerekli Class'ları yazarak başla. Kitaplar Class'ı ana işlemler mainde olacak bir interface tanımla ortak metodlar için vs. GPT'den yardım alarak hızlı bitirirsin.

Bir kütüphanede, kitapları ve kütüphane üyelerinin yönetilmesine olanak sağlayacak basit bir kütüphane yönetim sistemi tasarlamanız isteniyor. Sistem aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilmelidir:
1. kütüphaneye yeni bir kitap ekleme.
2. bir kitabı kütüphaneden çıkarma.
3. kütüphaneye yeni bir üye ekleme.
4. bir üyeyi kütüphaneden çıkarma.
5. kütüphaneye yeni bir görevli ekleme.
6. bir görevliyi kütüphaneden çıkarma.
7. bir üyeye ödünç kitap verme.
8. bir üyedeki ödün alınmış kitabı kütüphaneye geri bırakma.
9. şu anda ödünç alınan kitapların kimlerde olduğunu takip etme.

İnterfaceleri bilmiyorum daha.
Görevli, yönetici ve main class ı yaptım. Kalıtım kullanamadım(ortak özellik bulamadım ama kullanmam gerekiyor.).9.maddeyi yapamadım.

Kullanıcı girip kitap ekleniyorsa eğer kitap alan kullanıcı class'ı içindeki constructor içinde books diye liste tanımla her eklemede gitsin oraya kayıt alsın. Özel bir kitap için kimlerde olduğunu sorarsada kitapların özellikleri tanımlı olan class içinde yine kimlerde olduğunu gösterecek bir liste tanımla bu sınıf içinde tanımlı olan bir method ile verilen isimli kitap biri tarafından alınmışsa o listeye kişinin ismini alsın . Çağırırkende listeyi çağırmış olursun.

Bir kütüphanede, kitapları ve kütüphane üyelerinin yönetilmesine olanak sağlayacak basit bir kütüphane yönetim sistemi tasarlamanız isteniyor. Sistem aşağıdaki işlemleri gerçekleştirebilmelidir:
1. kütüphaneye yeni bir kitap ekleme.
2. bir kitabı kütüphaneden çıkarma.
3. kütüphaneye yeni bir üye ekleme.
4. bir üyeyi kütüphaneden çıkarma.
5. kütüphaneye yeni bir görevli ekleme.
6. bir görevliyi kütüphaneden çıkarma.
7. bir üyeye ödünç kitap verme.
8. bir üyedeki ödün alınmış kitabı kütüphaneye geri bırakma.
9. şu anda ödünç alınan kitapların kimlerde olduğunu takip etme.

İnterfaceleri bilmiyorum daha.
Görevli, yönetici ve main class ı yaptım. Kalıtım kullanamadım(ortak özellik bulamadım ama kullanmam gerekiyor.).9.maddeyi yapamadım.
Zor bir şey istememiş. Interfacelere de ihtiyacın yok. Basit denmiş. Kendini çok kasma okulda ne gördüysen onları yap.

9. madde için;

Kitapları verdiğin kişileri tutmuyor musun? Kitabı kime verdiysen onu getireceksin bilgi olarak. Ben olsam üç sınıf oluştururum, kişiler, kitaplar, bir de kütüphanenin kendisi.

Her yeni bir kitap aslında yeni bir nesne. Her yeni üye, yine yeni bir nesne. Kütüphane bir nevi bu kitapları ve kişileri tutan bir depo görevi görecek. Kitapların adı, yayın evi, basımı, yazarı gibi bilgileri tutarsın kitap sınıfında. Yeni kitap oluşturduğunda da bu bilgileri girerek nesne oluşturursun.

Kişilerin rolleri olur. Yönetici, görevli, üye. Kişilerin rollerini kütüphane sınıfında kontrol edersin bir işlem yapmak istediklerinde.

Kitabı ödünç vereceğin zaman ödünç verdiğin kitabın ID'sini ve ödün verdiğin kişinin ID'sini bir listede yada map'de depolarsın. Sonrasında da bulmak istediğin zaman kitabı kime ödünç verdiğini bulabilirsin. Yani 5 dakikada kafamda kurduğum mantık bu, belki daha iyi bile yazılabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı