Java ile devam edilmeli mi?

44kdr

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 9. sınıfta PC hocamın tavsiyeleriyle Udemy'de Java kursu satın almıştım. Depremden dolayı pek devam edemesem de şu an sürdürmeyi planlıyorum. Android web veya PC için uygulamalar falan yapmayı planlıyorum. Şu an arada kaldım acaba Java'dan devam etmeyeyim de Python'dan falan mı başlasam? Yoksa Java'dan devam mı edeyim? Java ile devam edeyim mi? Aklımda mobil üzeri ve PC de oyun geliştirme gibi fikirlerim var acaba daha yolun başında iken ne yapmalıyım? Aranızda tecrüberi kişiler var onların yorumunu almak isterim.

Arkadaşlar ben 9. sınıfta PC hocamın tavsiyeleriyle Udemy'de Java kursu satın almıştım. Depremden dolayı pek devam edemesem de şu an sürdürmeyi planlıyorum. Android web veya PC için uygulamalar falan yapmayı planlıyorum. Şu an arada kaldım acaba Java'dan devam etmeyeyim de Python'dan falan mı başlasam? Yoksa Java'dan devam mı edeyim? Java ile devam edeyim mi? Aklımda mobil üzeri ve PC de oyun geliştirme gibi fikirlerim var acaba daha yolun başında iken ne yapmalıyım? Aranızda tecrüberi kişiler var onların yorumunu almak isterim.

Python basit bir dil kursunu yarıda kesme temellerini öğren Java'nin sonrasında Python aşırı basit gelir zaten.

Oyun geliştirmek için istiyorsan Python'u boş ver bence. Java iyidir her türlü Python'dan. Unity falan kullanacaksan da C# geçebilirsin. Ama bence çorba etme hiç devam et Java'dan. Hem elinde kursun varmış hem biraz bilgin de vardır birikmiş.

Kaliteli bir oyun yapmak istiyorsan:
1- C# öğrenerek Unity oyun motorunu veya
2- C++ öğrenerek Unreal Engine oyun motorunu kullanman gerekir.
Bu diller ile masaüstü programlar da yazabilirsin.

2D oyunlarda kullandığın dil aşırı fark etmiyor. Ama 3D oyun yapacaksan çok fazla performans kaybedeceğinden Java ve Python gibi dillerden uzak durmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı