Java ile Form Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Agartha

Decapat
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir C# üzerine çalışıyorum. İlk öğrendiğim dil ise Java idi. Fakat benim sormam gereken 2 soru var. Java ile .Net form gibi sürükle bırak yapabileceğimiz bir platform var mı? Okulda kod ile yazmayı öğrenmiştik fakat gerçekten şu sıra yoğunluktan ötürü sürükle bırak yapmak istiyorum. C# ile yazdığım programın Java ile kopyasını yapabilmek için. Linux için olursa platform daha çok sevinirim. Ve ikinci sorum Linux üzerinde .Net çalıştırabiliyor diye duymuştum bir yerde. C# Form uygulamalarını Linux'da bu şekilde çalıştırabilir miyiz? Ve yazılım için en sorunsuz Linux dağıtımı hangisidir? Python ile uygulamalar geliştirmek adına ve Siber Güvenlik ile de uğraştığım için Kali var, üzerinde VS Code sorunsuz çalışıyor fakat diğer bilgisayara sadece yazılım için bir dağıtım kurmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Angular işini görür.
Örnek olarak:
Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=hy8oHyKEXDQ&list=PLqG356ExoxZUOaq1ZiQEYBzVAKEB8BVL8&index=13

Son düzenleyen: Moderatör:
NetBeans iş görebilir. Biz okulda bu derleyici ile form uygulamaları yapıyorduk.

Teşekkürler arkadaşlar. Peki Linux için .Net desteği hakkında bir fikriniz var mı? Bazı yerlerde olduğunu söylemişler fakat net bir bilgi yok.

Teşekkürler arkadaşlar. Peki Linux için .Net desteği hakkında bir fikriniz var mı? Bazı yerlerde olduğunu söylemişler fakat net bir bilgi yok.
Merhabalar. Mühendis değilim. Bireysel olarak yazılım geliştirme işiyle ilgileniyorum. Öncelikle bunu belirtmek istedim çünkü çok daha optimal önerilerde ve bilgilendirmelerde bulunanlar olabilir.

Linux'da .Net Framework değil de .Net Core ile masaüstünde WPF web içinde Asp ile web api ve web app yapabilirsin. Özellikle .Net Core ile birlikte halen kullanılan WinForm'un görevini iyiden iyiye WPF'e bırakmak isteniyor. WPF ile iki artın olacaktır. XAML ve Daha Etkin Yapılar (örn: observablecoll)

Çok çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…