Java ile MMORPG oyunu yapmak

igrahiga

Decapat
Daha fazla  
Selam ben igrahiga. Bayağı zamandir planladigim bir MMORPG oyunu yapmak istiyorum. Tabi bunu da Java ile yapacağım. Oyunun Alpha surumu için grafikler ve epik muzikler hazir. Sadece guzel bir IDE bulup programlamak kalıyor. Bu arada oyunu 3D yapmak istedim fakat Java ile 3D grafik yapimini bilmiyorum. O yuzden grafikleri 2.5D yani izometrik yapacağım. Sizce boyle bir oyunu nasıl yapmaliyim? Yani socket programlama yi nasıl yapacağım? Oyun bir sunucu da toplansinmi ya da herkes kendi için bir sunucu acabilmeli mi? Bu oyunu yapmak için ne tur programlar lazim?(Eclipse nedense inmiyor). Oyunu 3D tasimak istiyorum bunun için kaynak verebilir misiniz? Ve bundan basga cevabiniz varsa onlarida yazin.

Cevabinizi bekliyorum
-İgrahiga

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırdan yapmak yerine oyun motoru kullansanız? Unity ve ya UE gibi?

@356463 Herkes unity ve ue. Neden zor yoldan bir sey yapmiyorsaniz. Bu arada unity ile ue4 belli bir miktarda para kazndiginda komisyon yada pro edition gecmek zorunda kaliyorsun. Ama java da gelistirilen bir oyunu istedigin kadar degistirme veya buna benzer seyler yapabileceksin

Hocam zor yoldan yapmak derken kastınız nedir? Kendiniz fizik motoru ve grafik ile uğraşıyorsunuz. Unreal Engine ve Unity'de yapsanız cross platform da yapmış olursunuz. Daha büyük bir kitleye ulaşırsınız. Hem de belirttikleri komisyon sizi rahatsız edecek düzeye geldiğinde çoktan bir firmaya oyunu yüklü bir fiyata satmış olursunuz.

Neden kolay yoldan daha iyi geliştirmek varken zor yola yönelelim ki? Her zaman için sağlıklı değil, bence oyun yapımı için de zor yola gitmek mantıklı değil. Unreal Engine gibi oyun motorları kullanmanız daha iyi olur.

Yani zor yol dedigim boyle demek istemedim. Ama haklisin cross platformda iyi bir durum. Ama Java'da LibGDX ile de cross platform yapilabilir. Cevap için tessekur ederim.
Oyunu bitince (betada veya alphada) indirme linki paylaşır mısınız?
Hic sorun degil dostum. Sen sadece oyunun hizlica bitmesini dile

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…