Java ile ne yapılabilir?

yigidom001

Picopat
Daha fazla  
Şimdi atıyorum örnek olarak CS2 C# ile yazıldı diye biliyorum veya yanında C++ da işte örnek olarak CS2 diyelim C# ile yazıldı ama hile yapmak için de sadece C++ ve C# kullanıyoruz Minecraft'ta Java'dan yapıldığı için Java'yla hile yapılıyor diye biliyorum yani şimdi ben Java çalışsam mesela sadece Java'dan yapılan oyunlarda mı hile yapabilirim? CS2 gibi oyunlarda olmaz mı?(Olay benim Java'yı bilip bilmemen veya herhangi bir dili bilip bilmemem değil)

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi atıyorum örnek olarak CS2 C# ile yazıldı diye biliyorum veya yanında C++ da işte örnek olarak CS2 diyelim C# ile yazıldı ama hile yapmak için de sadece C++ ve C# kullanıyoruz Minecraft'ta Java'dan yapıldığı için Java'yla hile yapılıyor diye biliyorum yani şimdi ben Java çalışsam mesela sadece Java'dan yapılan oyunlarda mı hile yapabilirim? CS2 gibi oyunlarda olmaz mı?(olay benim Java'yı bilip bilmemen veya herhangi bir dili bilip bilmemem değil)

Bu tip soruları GPT güzel cevaplıyor ona sorabilirsin. Hile işini bilmiyorum ama zaten Java ve C# birbirine çok benzeyen iki dil. C++ biraz daha farklı diğerlerinden. Bir dili iyi öğrenirsen diğerine geçmen ve öğrenmen çok daha kolay olacaktır.

Selamlar, aslında bütün diller arka tarafta assembly'e compile olur ve günün sonunda 0 ve 1'lere dönüşür. Yani daha kolay bir tabir ile söylersem, bütün diller arka tarafta bilgisayarın anlayabileceği şekilde çevrilir. Yani teorik olarak baktığında aslında hile yaparken dil bağımsız olarak yapmak mümkün. Ancak teknik yeterlilik ile ilgili. Bu teknik yeterliliğe ulaşmak yıllar sürer. Oyun motoruna hakim olmak oyunda hile yapmak için en hızlı yoldur diye tahmin ediyorum. Bu arada C++, Java ve C# atasıdır. Ve çoğu oyun motoru C++ kullanır. Tam sorma nedenini anlamadım.

@wuruthai Dediği gibi "Hile yapmak" açısından konuşursak temelde Windows API'si yeterli (Windows için) mesela dll injection işlemleri var onlar API ile oluyor çünkü doğrudan bir işleme müdahale ediyorsun bunun için işletim sisteminin yardımına ihtiyacın var. Ama karmaşıklığı dile ve motora göre değişebilir. Mesela Unity oyunlarında IL2CPP tercih edilmiş olsa bile hile yapmak kolaydır (eğer geliştirici kaynak kodu düzenlemediyse) ama doğrudan C++ ile yazılan bir oyunda hile yapmak için daha fazla çaba sarfetmen lazım. Java ve C# ile yapılan oyunlar zaten neredeyse açık kaynak kod olarak görüldüğü için tersine mühendislikle de bir hile yada açık bulunabilir o açıdan da kolay olabilir. Sonuç olarak yazılan dili ve kullanılan motoru bilmek avantaj sağlar ancak şart değildir.

Network, RAM ve Disk modifiye edebildigin her dilde hile yapabilirsin. Kod yazmadan bazi sistem dosyalarini guncelleyerek de yapabilirsin. Bir programin yazildigi dil ile o programin calisma mekanizmasina mudahale etmeye calisan "hile programi" nin yazildigi dil ayni dil olmak zorunda degil.

Her dilin hiyerarsisi ( low level - high level ) farklidir ve runtime profili farklidir. Compile edilen, interprete edilen, JIT ya da HotSwap kullanan mekaniklerinin kendine has aciklari ve zaafiyetleri bulunur. Ek olarak o dilin hangi komunitelerce desteklendigi, 3rd party kutuphane ve kaynak destegine bakarak neyi iyi ya da neyi kotu yapabildigini kendiniz cok rahat analiz edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı