Java ile oyun yapmak mantıklı mı?

igrahiga

Decapat
Daha fazla  
Selam ben igrahiga. Uzunca bir zamandir Java ile ilgeniyorum. Sizce hala Java ile oyun yapmak iyi fikir mi? Cunku bazi forumlar Java yerine Unity'ya da C++ kullan demisler. Yani sizce Java daha iyi mi yoksa baska bir programlama diline gecmem lazim mi?

Cevabinizi bekliyorum.
-İgrahiga

Core Java yerine bunun için özel olarak geliştirilmiş araçları kullanmak daha makul, özellikle oyunlarda performans konusunda. Minecraft Java Edition'nun ne kadar felaket olduğunu da hesaba katabiliriz.

Herhangi bir IDE'den değil de bir grafik motoruyla geliştirsen çok iyi olur. Misal vermek gerekirse Unreal'ın C++ ve Blueprint desteği var, Unity'nin de C#.

Hmm... Ben oyunumu daha cok java ile yapmak istiyorum sence LibDGX veya lwjgl kullanirsak nasil olur. Yazilimi oldukca seven birisiyim daha bir cok programlama dilini biliyorum. Cevap icin tesekur ederim

Hmm... Ben oyunumu daha cok java ile yapmak istiyorum sence LibDGX veya lwjgl kullanirsak nasil olur. Yazilimi oldukca seven birisiyim daha bir cok programlama dilini biliyorum. Cevap icin tesekur ederim
Siteye göz at.

2D oyunları gayet güzel yapabilirsin. Ancak 3D oyunlarda yetersiz kalacaktır.
Java eski falan değil, eski diyenler ne Java'yı ne programlamayı gram bilmiyor demektir. C# bile Java'dan türemiş bir dil. Her dilin kendine göre uygulama alanı vardır.

Ama clash of clans veya C.A.T.S ornek alirsak oldukca tatli ve iyi oyunlar. Tabikide Asassin creed de var. Ben de buna benzer kaliteli ve guzel oynanabilir bir oyun yapmak istiyorum
Siteye göz at.
Evet Jmonkey oyun motorunu biliyorum. Ama java nin kendisini kullanarak bir oyun yapmayi planliyorum. Bu proje bittikden sonra oyun motorlarina yogunlasicam

Hayir degil. Java oyun motorlari daha populer olan alternatiflerine gore yetkin degil.
Ayrica Java ve C# gibi diller oyun gelistirmek icin fazla high level'lar. Her ikisiyle de oyun gelistirmek mantikli degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…