Java mı C++ mı?

yasinbmt00

Hectopat
Daha fazla  
Türkiye icinde calisacaksaniz ve ikisi arasinda kaldiysaniz, Java web backend olarak mi yoksa C++ QT gelistiricisi ya da gomulu yazilimciliga mi oynardiniz? Neden? Sadece kisisel fikirlerini soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye için diyorsanız C#. Ülkemiz C# diline bayılıyor.
Global olarak düşünüyorsanız C++.

Hocam tam tersi diye biliyorum ben ama. C++ ve C baya rağbet görüyor çoğu dillere nazaran.

Yok, C# fazla bizim ülke içinde
Global olarak C++. Genel dil olarak diyorsanız JavaScript tutuyor başı.

Yok, C# fazla bizim ülke içinde
Global olarak C++. Genel dil olarak diyorsanız JavaScript tutuyor başı.

Anladım hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Bir de bir tık alakasız olacak ama orta seviye C bilgim var. Python'a başlamak gibi bir düşünce var kafamda. Bildiğiniz güzel bir kaynak var mıdır?

Python temel biliyorum ben, o yüzden kaynak önermem mantıklı olmaz.
@Vavien. hocam müsaitse o bayağı hakim Python'a. Önerebilir kendisi.

Hocam tam tersi diye biliyorum ben ama.
Özel olarak Windows'la bir şey yapmıyorsanız (ki çoğunlukla yapsanız bile) C# Türkiye'deki kadar tercih edilmiyor. Çoğunlukla adını bile duymuyorum. Bu biraz benim alanımla da alakalı (uygulama ya da web geliştirme değil) ve tabii ki işini bilen herkes ne olduğunu biliyor ama o kadar popüler değil. Ben bu forumda çok fazla C# konusu gördükten sonra Türkiye'deki sektöre bir bakış attım ve dramatik bir fark var C# kullanımında.

Web geliştirme için Türkiye'de C++ çok kullanıldığını sanmıyorum. Globalde de birinci tercih olmaz. Embedded development için de ne Java ne C++, C en iyi tercih. C++ kullananlar da var ve gittikçe popülerliği artıyor ama sektörün bir numaralı dili C.

Bu ne yapacağına da bağlı bir şey. Mesela bana göre, C# ve Java ortalama bir vatandaş iken; C++ Gigachad. Unity öğrenirken C# kullanmıştım, 3 ay sonra artık midem kaldırmadı kusucak gibi oldum. Sonra Unreal indirdim - şu anlık bu işe devam etmesemde - ve zaten C++'a olan aşkım adeta sapkınlığa dönüştü.

C zateh dillerin atası gibi bir şey sanırım öğrenirken en zorlandığım dil C idi ve bellek kullanımından dolayı kullanmasını bilenin harikalar yaratabileceği bir dil. Bu sene girdim programlama sektörüne o yüzden çok bir bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…