Java mı C# mı?

bu arada üçüncüye okurken fark ettimde cümlelerim biraz yarım olmuş uykusuzluktan dikketim biraz bozuk okurken beyninizi yaktıysam ve türkçeyi katlettiysem af ola

Her ikisini de yaziyorum ancak profesyonel degilim, C# ile ilk 11 yasimda calismaya baslamistim. Sonra bir proje kapsaminda Android client'i yazarken Java'nın eline dusmustum. O aralar syntax'inin ne kadar benzedigini ancak arka planda islerin farkli oldugunu hissetmistim.

Beni en cok sinir eden, nested siniflarda Java'nın runtime'a dogru duzgun tur bilgisi vermemesi olmustu.(Generic type erasure) Ayri bir hashtable uzerinden entity'i kaydetmek gerekiyordu ki ileride cozecekseniz oradan bakip ona gore tur donusumu yapilmasi gerekiyordu.

Ayrica C#'ta threading'in optimize olmasi da beni kendine daha fazla cekiyor acikcasi. Java'da asenkron islem yapmaya calistigimda sagladiklari cozum resmen bana "Tamam ben bi ara yapar sana donerim" diyordu. O yuzden daha "event-driven" calismak durumunda kalmistim Java ile.

Ha ama C#ı, ASP.NET Core ile Web gelistirmede kullaniyorum su an. Android tarafinda artik Kotline gectim. C# her ne kadar sevsem de Xamarin, Blazor MP su an icin cop hukmunde. Pek yetenekli degiller.

Tabii diger arkadaslarin fikirlerine hatta ozellikle yazilim muhendisligi okuyan arkadaslarin fikrine goz atman daha faydali. Ben bu isi profesyonel/muhendislik seviyesinde yapmiyorum, hobi olarak sadece.

Normalde dil secerken projeye ve ekibe gore karar vermek gerekli. Bunlari bilmeden X mi Y mi seklinde bir soruya cevap vermek mantiksiz.

Seni bu iki dile iten motivasyon nedir mesela? Neden bu ikisi arasinda kaldin da C ya da Rust arasinda kalmadin mesela?

Eger amac, bir dil ogreneyim ve gelecegim acisindan iyi olsun ise dilin sanildigi kadar bir onemi yok. C# ya da Java'dan herhangi birini iyi seviyede bilen digerini de biliyor zaten. Basta dedigim gibi projeye ve ekibe gore sekillenir bu. Ekip C# a daha hakimdir onu tercih edersin, projedeki arac gerecler Java icin uygundur ( ya da herhangi bir diger JVM dili ) onu tercih edersin. Cok concurrent bir is yapacaksindir ikisini de tercih etmez Kotlin tercih edersin illa JVM istiyorsan coroutine icin. Duruma ve amaca gore degisir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…