Java Öğrenme

haktanycl

Hectopat
Daha fazla  
Java öğrenmek istiyorum. Youtube'dan videolarda bakiyordum ama kitap gerekli diye dusundum. Bir kac temel sey ogrendim. Herbert Schildt'in kitapları öneriliyor. Bunu temin edebileceğim yer var mı veya başka kitap mı onerirsiniz? Fiyatı önemli değil.
Kim Korkar Java'dan kitabı uygun mudur ne seviyeye getirir?
Hedefim android uygulamasi yazmak.

Edit : Python(Orta Düzey), HTML ve azıcık PHP bilgim var. Java uygun mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de benzer konularla uğraşıyorum. Java konusunda kursa gittim. Elimde epey e-book var ancak disiplinli bir şekilde çalışman gerekiyor. Her gün en az 2 saatini bu işe ayırmalısın. Herbert Schildt in "Java a beginner s guide" kitabı gayet güzel. En azından teknik seviyede okuduğunu anlayacak kadar ingilizce bildiğini varsayıyorum. Bol bol pratik yap. Hazır kodları incele kendin benzerlerini tasarlamaya çalış. Kağıt kalem olmazsa olmaz bilgisayar ekranından kitap okur gibi olmuyor. Çok fazla daldan dala atlamanı tavsiye etmiyorum belli bir kaynağı bitirmeden başka konulara yönelme. Gerçekten bu işi yapmayı istiyorsan çok çalışmalısın. Çoğu arkadaşın bu işe hevesle daldığını okuyorum birçok forumda ama hep geçici hevesle giriliyor ben de benzer şeyleri yaşadım gerçekten kolay değil...

Merhabalar Arkadaslar,
Programlama kitablarini veya muhendislik kitablarini arayan arkadaslar Grubuma davetlidir Grup yeni kurulan bir Gruptur ve paylasimlar sizin istekleriniz uzerine olacaktir.
Facebook'a Giriş Yap | Facebook

Kim korkar java'dan kitabı oldukça iyi iş çıkarıyor. Arkadaşımızın yukarıda dediği gibi disiplinli çalışmak gerek.
Yardım isterseniz sayfamdaki iletişim bölümünden bana ulaşabilirsiniz.
Sayfam : Arda Mavi

Java konusunda kaliteli yazılar yayınlayan Türkçe bloglar var,zaman içinde onlarıda takip etmenizi tavsiye ederim.

Herbert Schildt'nin kitabını satın alacak biryer bulamadım, Kendinize Güvenerek Java isimli kitabı aldım, iş görür mü sizce ?
e-book'ları haktannyucel@gmail.com'a mail atarsan sevinirim

Kendinize Güvenerek Java kitabından memnun kaldınız mı? Kim Korkar Java'dan? kitabını ya da bu kitabı alacağım ben de.
Kitap güzel, ama yabancı setleri falan düşün bence 70 TL falan fiyat. Yabancı ünlü bi yazarındı hatta adını unuttum. Ama bunu alıcam dersen güzel örnekli uygulamalı falan hoş yani.

Edit : Herbert Schildt yazarın adı.

Kitapçıya gidip inceleyip kendi istediğinizi alma şansınız varsa öyle yapın derim.
Herkesin öğrenme yöntemi farklı.

Bence internette sınırsızca kaynak varken kitaplara para harcamanız size kalmış birşey öneri olarak Papatya yayınlarının "Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı" adlı kitapta güzel bir kitap.

Herbert Schildt'in kitapları gerçekten güzel JAVA SE7 olanları fakat eski kalıyor artık güncel kaynaktan öğrenmeye dikkat ediniz çünkü teknoloji ilerliyor ve geriden gelmenize gerek duymayınız.
Kitap olarak kimseyi yermek veya övmek istemem fakat bir işe başlıyacaksınız şimdiden hayırlı olsun diliyorum lakin bir şeyi basitten öğrenecekseniz ücretsiz öğrenin ücret ödeyecekseniz beginner,basit,temel düzeylerden uzak durun internetteki kaynaklardan daha az bilgi edineceksiniz.

ve bence olaya Android uygulaması yazmak olarak bakmayın kesinlikle JAVA'yı öğrenin muhakkak çünkü bu iş size ileride para kazandırabilir ve nereden kazanacağınızı kestiremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…