Bence internette sınırsızca kaynak varken kitaplara para harcamanız size kalmış birşey öneri olarak Papatya yayınlarının "Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı" adlı kitapta güzel bir kitap.
Herbert Schildt'in kitapları gerçekten güzel JAVA SE7 olanları fakat eski kalıyor artık güncel kaynaktan öğrenmeye dikkat ediniz çünkü teknoloji ilerliyor ve geriden gelmenize gerek duymayınız.
Kitap olarak kimseyi yermek veya övmek istemem fakat bir işe başlıyacaksınız şimdiden hayırlı olsun diliyorum lakin bir şeyi basitten öğrenecekseniz ücretsiz öğrenin ücret ödeyecekseniz beginner,basit,temel düzeylerden uzak durun internetteki kaynaklardan daha az bilgi edineceksiniz.
ve bence olaya Android uygulaması yazmak olarak bakmayın kesinlikle JAVA'yı öğrenin muhakkak çünkü bu iş size ileride para kazandırabilir ve nereden kazanacağınızı kestiremezsiniz.