Java Programlamada "Could Not Find or Load Main Class" Hatası

badboys07

Hectopat
Daha fazla  
Java için Crimson Editör kullanıyorum. Bu hatayı nasıl çözebilirim? Eksiksiz kurulum ve path ayarlarını yapmama rağmen böyle oldu.

Başka bir yerden aldığın java dosyasını direkt compile etmeye çalışırsan bu tip hatalar alabilirsin. Sana tavsiyem , kullandığın IDE 'den yeni java dosyası oluşturup elindekinin içindeki kodları buna kopyalayıp öyle çalıştırman. Çünkü muhemelen elinde sadece java dosyası var. Çalışması için gerekli yan dosyalar (jad gibi) bulunmuyor. Yeni java dosyası dersen IDE bunu otomatik oluşturur.

Ayrıca Java için kesinlikle Eclipse kullanmanı tavsiye ederim. Çok kaliteli bir IDE

Cevap için sağolasın. Ancak sadece merhaba dünya yazarken bile sıkıntı oluyor başka yerden almadım. Normal merhaba dünya yazınca bile çalıştırmıyor. Crimson Editör kullanmamın sebebi, tez için excel yerine bunu kullanmak istedim. Showmessagedialog ile ekrana çok güzel şekilde çıktı veriyordu bu. Nasıl çözebilirim?

Ne yapmam gerekiyor?

Hocam?

Maalesef net bir şey diyemeyeceğim. Üstte belirttiğim gibi genellikle düzgün açılmamış java dosyalarında bu sorun oluyor. Yeni java dosyası açtığınızda sol köşede ekstradan jar-jad dosyaları vs. görmüyorsanız, sadece java dosyası varsa sıkıntı bundan kaynaklanır. Bunun haricinde ise maalesef bir bilgim yok

Complier ve Run komutlarını seçerken FileName yerine FileTitle girmişim ondan düzelttik. Peki programlamlaması hakkında bilgin var mı? Mesela normal for döngüsü yerine, 3-4 tane for döngüsü kullanabiliyor muyuz? Yani ben hem y=x^2+5 hem de z=x^2+y gibi şeyleri aynı ekranda 10 değer için hesaplatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Sonuna 01 benzeri sayısal bir adlandırma yapılırsa sorun ortadan yüksek ihtamalle kalkacaktır.
Örnek: integer01

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…