Java projesi Sublime Text ve VS Code ile çalıştırılmıyor

537447

Hectopat
Merhaba. Yazdığım Java kodunu bir türlü çalıştıramıyorum. Ne yapmam gerekiyor? (bu arada Java'ya daha yeni başladım)
Kod:

Java:
import javax.swing.JFrame;

public class Main {

public static void main(String[] args) {

JFrame frame = new JFrame();

frame.setVisible(true);
 }
}

Hata:

Kod:
[WinError 2] Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.
[cmd: ['ant.bat']]
[dir: C:\Users\*****\Documents]
[path: C:\Program Files (x86)\VMware\VMware Player\bin\;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Windows\System32\OpenSSH\;C:\Program Files\dotnet\;C:\Program Files\nodejs\;C:\Program Files\Git\cmd;C:\Python34\Scripts\;C:\Users\***an\AppData\Local\Programs\Python\Python310\Scripts\;C:\Users\***an\AppData\Local\Programs\Python\Python310\;C:\Users\Ercan\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Users\Ercan\AppData\Local\Programs\Microsoft VS Code\bin;C:\Users\Ercan\AppData\Local\atom\bin;C:\Users\Ercan\.dotnet\tools;C:\Users\Ercan\AppData\Roaming\npm;C:\Users\Ercan\bin;C:\Users\Ercan\AppData\Local\GitHubDesktop\bin]
[Finished]

"C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath" diye bir PATH eklenmis, oyle JDK path'i olmaz. Duzgun kurulduguna ve PATH konfigurasyonunun dogru kurulduguna emin misin? cmd'ye java -version yazinca ne cikiyor karsina? Java pathini shortcut olarak ekliyor Oracle bazen ama ben JRE kurmus olabileceginden supheleniyorum.

Ayrica

- ant ya da maven kullanmak icin erken eger yeni basladiysan. ( ant.bat )
- JFrame gibi GUI odakli isler yapmak da baslangic icin gereksiz.

GUI programlama kod satiri ve emek olarak zahmetlidir ancak algoritmik olarak ogretici degildir. O yuzden yeni baslayanlara egitim verirken basit konsol uygulamalari yaptirilir.

Tavsiyem sifirdan, editor kullanmadan terminal/cmd uzerinden java dosyasini compile edil calistirmayi ogrenmek, JDK ve JRE ayriminin ne oldugunu ogrenmek sonra tum bunlari IDE ya da text editor ile entegre ederek calismak.

1669218707006.png

Komut isteminde bu çıkıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı