Java/Spring öğrendikten sonra ne ile devam edilmeli?

birgaripyolcu77

Femtopat
Daha fazla  
Bir süredir yazılımla ilgileniyorum ve Java/Spring Framework yeteri kadar öğrendim diyebilirim, fakat Java'nın popülaritesinin azaldığını düşündüğüm için diğer teknolojilere de yavaş yavaş geçmeyi düşünüyorum. Bu noktada açıkçası hem yazılıma bakış açımı geliştirme, hem de iş bulma açısından JS, mobil(dart, Flutter), PHP (üniversitede göreceğimiz için önceden bilgi açısından) gibi seçenekler arasındayım. Siz olsanız hangisiyle devam ederdiniz? Bir de tabii Spring'in sizce Türkiye şartlarında iş olanakları nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
@birgaripyolcu77 Türkiye'de Java ve C# çok popüler C# da başlayabilirsiniz zaten backend bilginizden dolayı çok zorlanmazsiniz ama yanına bir de Angular eklerseniz hem Full stack geliştirme de yaparsanız tabii frotnend seviyorsaniz.

Java Türkiye'de en çok tercih edilen dillerden biri. Spring Framework bilginiz varsa, backend alanında çok iyi işler bulabilirsiniz. Eğer ki IoC, Aspect Oriented Programming, Dependency Injection gibi konularda hakim değilseniz, o zaman bu teorik kısmına odaklanmanızda fayda var. Spring Framework backend, Flutter ile mobil ve PHP ile de server-side fullstack application geliştirebilirsin. Fakat, Spring Framework seni tatmin ediyorsa bu alanda uzmanlaşmaya devam etmen iyi olabilir. Eğitimini destekleyen proje falan geliştirdikten sonra. Service-Oriented konseptlerine başlayabilirsin. Böylece microservice mimarilerine giriş yapmış olacaksın. Eğer mobil ile devam edeceksen de, Flutter yerine Native geliştirme (Java, Kotlin vs) tercih etmende fayda olacaktır. Sonrasında Flutter veya React-Native ile devam edebilirsin.

Cevap için teşekkürler. Dediğiniz Spring konularına hakimim. Microservice mimarilerine geçmeden bir az daha proje yapmaya ihtiyacım var diye düşünüyorum. Dediklerinizi de düşündüğümde mobile tarafa yavaş yavaş geçmek mantıklı duruyor.

C# Java ile çok fazla benzer dil olduğundan dolayı onu bir az eledim açıkçası. Hem eğer ihtiyaç duyarsam rahat bir şekilde geçerim diye düşünüyorum. Cevap için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…