95 açık kullanıma sunulması. 91 temellerinin atılması. Ev eşyaları örneği 91'e dayanıyor. Benim önerim vaktin varken biraz Java yazman. Bu senin kod bilgini artırır. Makinanın senden ne beklediğini Java yazarak iyi kavrarsın. Sonra kendi işini zorlaştırmanın alemi yok, hangi dil kolayına gelirse o dile geçersin ancak dil sadece bir araç.
Sen şu an çekiç seçiyorsun ancak o çekiç ile ne yapacaksın onu da belirlemen gerekiyor. Bunun içinde bol bol araştırma yapman lazım, dil nedir? Neden orta ve yüksek seviye dedik? Dil kullanarak neler yapılır? Hangi dil hangi alanlarda başarılıdır?
En iyi yazılım öğrenme yöntemi şudur; Ben bir şey yapacağım dersin, yapmaya çalışırsın. Bir şey bilmene gerek yok. Ben de şu an öyle yapıyorum. Mesela şu an, ben bir hesap makinesı yapacağım de, interneti karıştır. Java ile nasıl yapılıyor bu diye. Sana hesap makinesının nasıl yapılacağını anlatan bir adamın ağzından çıkan her bilmediğin kavramı not al. Bu bilmediklerini tamamlamak sana yazılım bilgisi dediğin şeyi kazandıracak.
Sen yeni başlayan birisi olduğundan ben Java derim. Olayı anla önce, sonra kolayına kaçma kısmını yaparsın.