Java üzerine mi yoğunlaşılmalı Python mu?

Sanırım seçmeli olarak geliyormuş ama genel olarak Java öğretiliyormuş. B

Evet hocam sanırım bir beyaz eşya markası kurmuş ve eski yazılımlar sadece bir marka veya sadece o Windows sürümü için kullanılabilinirken Java sayesinde tüm yazılımlara uygun olmuş.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-08-07 182534.png
    393,7 KB · Görüntüleme: 52
Evet hocam sanırım bir beyaz eşya markası kurmuş ve eski yazılımlar sadece bir marka veya sadece o Windows sürümü için kullanılabilinirken Java sayesinde tüm yazılımlara uygun olmuş.
Ne demek istediğini anlamadım. Java'nın temelleri ev elektroniği işine girmeye çalışan bir ekibe dayanıyordu ancak bu zaten önemli değil. O adamlar bu dediğini 91'de yapıyordu. Yazılımın değil, tarih dersinin konusu oldular bu tarz şeyler.

Java ile başlamak saçmalıktan başka bir şey değil.

Üniversiteler müfredata göre C#, C++, C veya Python ile başlar. Java gibi ağır bir dil ile başlamak mantıklı değil.

Python ile başlayabilirsiniz. Lakin önemli bir husus var, Python'un syntax yapısı çok basit, bu yüzden C, C++, C# veya Java gibi dillere geçtiğiniz zaman afallayabilirsiniz. Bu yüzden ben başlangıç için önce algoritmayı çok iyi kavramanızı, ardından C# gibi yüksek seviye bir dil ile başlamanızı öneriyorum. Eğer müfredat içinde C varsa direkt C başlayabilirsiniz. Programlama bilginizi C dili bayağı geliştirir.

Peki 1. Sırada kim var?

Evet farkındayım 1995 bu arada. Sizin öneriniz nedir?

Evet farkındayım 1995 bu arada.
95 açık kullanıma sunulması. 91 temellerinin atılması. Ev eşyaları örneği 91'e dayanıyor. Benim önerim vaktin varken biraz Java yazman. Bu senin kod bilgini artırır. Makinanın senden ne beklediğini Java yazarak iyi kavrarsın. Sonra kendi işini zorlaştırmanın alemi yok, hangi dil kolayına gelirse o dile geçersin ancak dil sadece bir araç.

Sen şu an çekiç seçiyorsun ancak o çekiç ile ne yapacaksın onu da belirlemen gerekiyor. Bunun içinde bol bol araştırma yapman lazım, dil nedir? Neden orta ve yüksek seviye dedik? Dil kullanarak neler yapılır? Hangi dil hangi alanlarda başarılıdır?

En iyi yazılım öğrenme yöntemi şudur; Ben bir şey yapacağım dersin, yapmaya çalışırsın. Bir şey bilmene gerek yok. Ben de şu an öyle yapıyorum. Mesela şu an, ben bir hesap makinası yapacağım de, interneti karıştır. Java ile nasıl yapılıyor bu diye. Sana hesap makinasının nasıl yapılacağını anlatan bir adamın ağzından çıkan her bilmediğin kavramı not al. Bu bilmediklerini tamamlamak sana yazılım bilgisi dediğin şeyi kazandıracak.

Sen yeni başlayan birisi olduğundan ben Java derim. Olayı anla önce, sonra kolayına kaçma kısmını yaparsın.

Zaten okulda sanırım sıfır temelden başlıyorlarmış anlatmaya hocam. Ona göre bir seçim yaparım. Yardım için sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten okulda sanırım sıfır temelden başlıyorlarmış anlatmaya hocam. Ona göre bir seçim yaparım. Yardım için sağ olun.

Sana okulda @300319 hocamın dediği gibi mantıklı olarak önce C# öğretirler o da hepsinden hayırlı olur. Java mı, Python mu dersen başlangıç için Java derim zira amaç Syntax öğrenmek. Ancak işin içinde C# varsa o hepsinden daha iyi olur ki okulda olacakta budur.

Son düzenleme:

Ben açıkçası en azından gitmeden birkaç adım önde olmak istiyorum YouTube veya başka platform üzerinden dersini veren bir hoca var mıdır acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…