Java üzerine mi yoğunlaşılmalı Python mu?

Ben açıkçası en azından gitmeden birkaç adım önde olmak istiyorum YouTube veya başka platform üzerinden dersini veren bir hoca var mıdır acaba?
Araştırın, Google ile bulabilirsiniz. w3schools.com temel yaratmak için iyidir. Şimdilik değişken tiplerini vesaire basit kodlamaları öğrenin, temel algoritmayı okulda alacaksınız zaten. O da çok bir şeye benzemeyecek aslında, üstünkörü kategorizasyonlardan bahsedecekler problem çözmeye dayalı bir eğitim verecek zamanları da misyonları da yok 2 yıllıkların. Temel yazılım bilgisi ile algoritma üzerinden ilerleyin. Algoritma dersleri Youtube'da sürüsüne bereket var. Yanlış hatırlamıyorsan MIT'nin ders kayıtları da var.

Sağolun yardımlar için.

Bu cümlenizden ne kastettiğinizi pek anlayamadım.
Sanal makina ayırt etmez, makina ayırt etmez, telefon katmanında, akıllı saat katmanında, gömülü sistem katmanında, desktop katmanında çalışabilir demek istemiştim. İçine entegre edildiği aplikasyonları da ayırt etmez, istatistik, ERP - CRM, Mobil yine masaüstü. Çok yönlü yani.

Bende %60 klavye var bu arada C++ ve diğerleri için zorlanır mıyım sizce? Çok fazla FN ve CTRL tuşuna basmak gerekiyor harf veya işaretleme kombinasyonu için tilt ediyor açıkçası. %100 normal klavye olmadan olacak gibi değil.

Ben %60 ile yazıyorum zaten, MAC olduğundan opt ve cmd'yi kullansam da görevler zaten aynı. Problem olmaz.

Evet, diğer her programlama dili gibi...

HTML bir dil bile değildir ki orta seviyesi olsun. HTML betik dilidir, kendi başına bir programlamada bulunamayacağı için aslında bir programlama dili sayılmaz
HTML bir dildir ve yazınızın devamında dediğiniz gibi bir işaretleme dilidir. Betik, "script" anlamına gelir ve buna örnek diller Python, Lua gibi dillerdir. Dolayısıyla HTML bir betik dili değildir.

Moderatörün düzenlemesi sebebiyle buna benzer bir yazım önceki cevaptan silinmişti. Konuyu okuyanın aklında herhangi bir sorun kalmasın diye tekrar yazıyorum, teşekkürler.

Son düzenleme:
Evet, diğer her programlama dili gibi...
Javascript ile gömülü sistemi bir limitten sonrasına çıkaramazsın. Her dil her şeyi yapabilir ancak yeteneklerinin sınırları değişir. Bu dil dediklerimiz zaten aynı ailenin kardeşleri, birbirlerinden çok ayrılmıyorlarsa da hepsinin meziyeti farklı. Programlama dili diye her yere girecek hali yok ki her programlama dili gibi diyebilsein. Donanım - bellek kontrolü için illa C'ye gideceksin. Özetle bu dediğin teorik olarak doğrudur, pratik olarak yanlıştır.

Evet, betik dili değildir. Doğrusunu ve yanlışını aynı anda yazmışım, düzeltip temizlemiştim aslında ancak illa burada dursun dersen de sıkıntı yok. Rica ederim.

Son düzenleme:
Evet, HTML makina diline compile edilmeden çalışmaz, o yüzden betik dili değildir.
Başka bir şey mi anlatmaya çalıştınız? Çünkü HTML zaten makine diline derlenemez, HTML ayrıştırılıp bir grafik motoru tarafından render edilir. Betik dilleri de compile edilmez yorumlanır. Java ve C# byte koduna derlenir, Python vb. ise yorumlanır.

Cidden cok fark etmez ne ile basladigin. Temel programlama ogreneceksin sonucta, dili degil. Mobil developer olmak istiyorsan o alanda kullanilan dillerle baslamak zorunda da degilsin. Istersen Rust ile basla ya da gidip JS ile basla veya C ile basla.

Dilin compile edilmesi, IDE'nin kurulmasi, verbose olmasi vs gibi seyler yeni baslayani urkutmesin ve ogretilmek istenilen seyi kalabaliklastirmasin diye sade diller tercih edilse de tutup da C ile de catir catir baslar ve ogrenirsin.

Bence gunun sonunda hangi alanda calisiyorsan calis her seviye PL'e ya da farkli paradigmalarda yazilim gelistirmis olman sana vizyon ve yetkinlik kazandirir.

Ingilizce bilmiyorsan tum bunlar gecersiz, once Ingilizce. Ayrica discrete math de cok onemli, onu da zaten okulda ogretirler isler ciddilesmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…