Java ve firebase ile hikaye paylaşmak

Daha fazla  
Ben Android Studio kullanarak Java ve firebase ile chat uygulaması yapmıştım öğrendiğim kadarıyla. Mesajlaşma, profil, gönderi, shuffle, anonim mesajlaşma hepsini hallettim. WhatsApp ve Instagram'daki hikaye kısmını eklemek istiyorum şimdi de. Anlayamadığım ve yapamadığım kısım şu. Ben bir veriyi timer yoluyla paylaştıktan 24 saat sonra otomatik olarak silinmesini nasıl yapabilirim? Her uygulamayı açtığında kontrol etmeyi düşündüm basitçe (paylaşılan saat-şimdiki saat) gibisinden ama arka planda çok yorar uygulamayı. Zaten spagetti kod yazdım sırf yapabiliyor muyum diye. MVC ile tekrar yapmayı düşünüyorum. Otomatik silme talimatını firebase ile nasıl halledebilirim?

Ben Android Studio kullanarak Java ve firebase ile chat uygulaması yapmıştım öğrendiğim kadarıyla. Mesajlaşma, profil, gönderi, shuffle, anonim mesajlaşma hepsini hallettim. WhatsApp ve Instagram'daki hikaye kısmını eklemek istiyorum şimdi de. Anlayamadığım ve yapamadığım kısım şu. Ben bir veriyi timer yoluyla paylaştıktan 24 saat sonra otomatik olarak silinmesini nasıl yapabilirim? Her uygulamayı açtığında kontrol etmeyi düşündüm basitçe (paylaşılan saat-şimdiki saat) gibisinden ama arka planda çok yorar uygulamayı. Zaten spagetti kod yazdım sırf yapabiliyor muyum diye. MVC ile tekrar yapmayı düşünüyorum. Otomatik silme talimatını firebase ile nasıl halledebilirim?
Bunu serverdan kontrol etmeniz gerekiyor. Server hikayeyi tuttuğunuz listi dakika başı kontrol edip, 24 saati geçen hikayeleri bulduğunda silmesi gibi bir fonksiyon yazabilirsiniz.

Hikayeyi silmenize gerek yok ki. Hikayelere bir tane ValidUntil ozelligi ekle. Bu ValidUntil ozelligi otomatik olarak tam 1 gun sonrasina ayarlansin. Hikayeleri getirirken de ValidUntil'e gore listelersin. Eger istersen buna gore silme komutu gonderirsin.
Şimdi hikaye ya resim ya da video ki bunlar bir çok kişi kullanacağı için büyük dosyalar. Bunları serverda tutmak mantıklı değil bence.
Eğer servera belli bir sürede, örneğin 1 haftada bir kullanılamayan dosyaları silecek bir sistem yazılırsa olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı